Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şezlong ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

şezlong anlamı
is. (l ince okunur) Üzerine uzanılabilecek biçimde ayarlanan, döşeme yerine bez gerilen bir tür taşınabilir koltuk: "Uzun parmakları ile kumral saçının saçak köklerindeki beyazları örterek şezlongu üstünde bir daha doğruldu." -F. R. Atay.

Türkçe - İngilizce

şezlong anlamı
isim
1) sunbed
2) lounge chair
3) chaise longue
4) lounge
5) settee
6) deck-chair

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

şezlong anlamı Fr.chaise longue
Üzerine uzanılabilecek biçimde ayarlanan, döşeme yerine bez gerilen bir tür taşınılabilir koltuk: § "Sacit ağzında bir sigara ile şezlonga uzanarak, dedikoduya benzer mevzularda konuşuyorlardı." -Peyami Safa, Şimşek, 102. § "Birkaç saat önce parktaki şezlongda gördüğü çıplak ayaklı delikanlı, gözlerinin önünden bir kez daha, hızla geçiyor." -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 177. § "Şezlonga uzanmış kız irisi." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 96. § "Seccadelerden eski ince işlemeli Karabağ "verenisi" olanı şezlongun üzerine serilmiş." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 37. § "Yusuf, karısını bir şezlonga oturtarak, hasta bacağını başka bir iskemlenin şiltesi üzerine koydu..." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 20. § "Şezlonglar sıra sıra, yan yana loşluklara çekilmiştir." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 15. § "Altına da aynı renkten bir şezlong." -Elif Şafak, Mahrem, 162. § "-"Şurada bir şezlong vardı," dedi Ceylan, burnunun ucuyla gösterdi." -Orhan Pamuk, Sessiz Ev, 51.

"şezlong" için örnek kullanımlar

Tom sinirlenir ağaçkakanın üzerine içeceği döker, sonra şezlongun ayağının tamamını gagalayıp kazanç sağlar, bu nedenle şezlong katlanır
Kaynak: Hatch Up Your Troubles
Lounge ahşap sandalye (LCW) Eames şezlong ve divan Powers of Ten | ödül AIA Yirmibeş Yıl Ödülü , 1977 Kraliyet Altın Madalyası , 1979 "20.
Kaynak: Charles ve Ray Eames
Tom sinirlenir ağaçkakanın üzerine içeceği döker, sonra şezlongun ayağının tamamını gagalayıp kazanç sağlar, bu nedenle şezlong katlanır
Kaynak: The Egg and Jerry

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.