Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

azdırmak ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

azdırmak anlamı
(-i) 1. Azmasına sebep olmak: Merhem yarayı azdırdı. 2. Azgın duruma getirmek: Taş atarak köpeği azdırdı. 3. Şımartmak: Yüz verip çocukları azdırdı. 4. Kötü davranış veya alışkanlıklara sürüklemek, yoldan çıkarmak: "Yaramazlığı bir yana, çocukları da azdırdığı için temiz bir dayak yemiş olmalı." -A. Kutlu.

Türkçe - İngilizce

azdırmak anlamı
fiil
1) exacerbate
2) lead astray
3) excite
4) irritate
5) drive wild

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

azdırmak anlamı
1. Birisini, bir başkası aleyhine kışkırtmak. 2. Yoldan çıkartmak, şımartmak, yoldan çıkmak, sapıtmak: Ahmet efe benim oğlanı azdırmış. 3. Kızdırmak: Şu deliyi azdırma (azıtma) yahu. 4. Başıboş bırakmak,baştan savmak, şaşırtıp ortada bırakmak: Senin köpek çok fenalaştı, şunu azdır da kurtul. 5. Yolu şaşırmak, şaşırtmak.
azdırmak anlamı
1. Kışkırtmak. 2. Yoldan çıkarmak.

"azdırmak" için örnek kullanımlar

10 yılda sen terörü çözmek için adım atmadın azdırmak için adım attınki bu millete pes dedirtmek için planlı programlı..
For 10 years, exacerbate did not throw you step by step to solve the terror attınki planned and programmed for the nation to give up stumped ..
Kaynak: haber.mynet.com
Zaten eğlenmeye çok önceden programlanmış olarak gelen insanları azdırmak için oyuncuların ufak bir kıvılcım çakması yeterli oluyor.
Exacerbate the already fun people from a lot of players for pre-programmed flash of a small spark is enough.
Kaynak: ajansspor.com

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.