Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şişko ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

şişko anlamı
sf. alay 1. Şişman: Şişko bir kadın. 2. Toplu, dolgun: "Şişko yanaklı, sarkık gerdanlı, otuz beşlik bir adamdı bu." -R. Enis.

Türkçe - İngilizce

şişko anlamı
sıfat
1) fat
2) gross
3) porky
4) obese
5) roly-poly
isim
1) fatty
2) fatso

şişko eş anlamlısı

dolgun
sf. 1. Dolarak biçimi yuvarlaklaşmış: Dolgun yastık. 2. Şişmana yakın, balıketinde: "Dolgun karnını güçlükle taşıyan genç bir kadın gelip oturdu." -B. Felek. 3. Çok, bol, fazla, yüksek (ücret, para vb.): "İlk işi babasını memnun etmek için ona dolgun bir maaşa geçtiğini yazmak olmuş." -A. Ş. Hisar. 4. Şişkin: "Sigaradan sararmış dişleriyle dolgun dudaklarını kemiriyor." -A. Ümit. 5. mec. Öfke, kızgınlık, kırgınlık vb. duygularla dolu: "Müftüye karşı adamakıllı dolgundu." -R. N. Güntekin. 6. mec. Birbirine uyan, uyum gösteren: "Atasözleri, çoğu zaman dolgun kafiyelere yaslanıyorlar." -B. R. Eyuboğlu.
şişman
sf. Deri altında fazla yağ toplanması sebebiyle vücudun her yanı şişkin görünen (kimse), şişko, mülahham: "Şişman odacı sahanlıkta bir daha gözüktü." -E. E. Talu.
toplu
sf. 1. Topu olan: Toplu tabanca. 2. Hepsi bir arada bulunan, toplanmış: "Yol, toplu yaşamanın doğurduğu bir gereksinmeyi karşılamak için yapılır." -N. Cumalı. 3. Birlikte yapılan, kombine. 4. Düzenlenmiş, dağınık olmayan: Toplu bir oda. 5. Topunu, tamamını, bütününü içine alan: Toplu bir bakış. 6. Vücutça dolgun.

"şişko" için örnek kullanımlar

Kendisi fizik olarak şişko bir domuza benzer, ama futbol zekası çok üst düzeydedir.
He is a fat pig in physics is similar, but at the very top level football acumen.
Kaynak: sporx.com
Artık şişko, farklı bir şarkıcımız vardır ve biz de onu çok sevmişizdir. Üç kez evlenen Sesigüzel ilk ve ikinci evliliğinden birer kız
Kaynak: İbrahim Sesigüzel
Bu özelliklerinden dolayı er Maggio sadist çavuş 'Fatso' (şişko) (Ernest Borgnine )'nun hışmına uğrar ve eziyet görür. Bütün bu olaylar
Kaynak: İnsanlar Yaşadıkça (film, 1953)
rağmen film , 2 saniyede sağ arkasında mütevazı bir 9.300.000 $ Açılış haftasında ( 20-22 Şubat , 2004 şişko Adam Sandler'ın 50 İlk Öpücük.
Kaynak: Bir Drama Kraliçesinin İtirafları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.