Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

talim ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

talim anlamı
is. (ta:lim) 1. Öğretim. 2. Alıştırma: "Sudan çıktıktan sonra tabanca ile nişan talimi yapardık." -Y. K. Beyatlı. 3. ask. Uygulamalı olarak yapılan askerlik eğitimi: "Eğil dağlar, eğil üstünden aşam / Yeni talim çıkmış varam alışam." -Halk türküsü.

Türkçe - İngilizce

talim anlamı
isim
1) drill
2) exercise
3) drilling

talim eş anlamlısı

alıştırma
is. 1. Alıştırmak işi. 2. Bir beceriyi, bilgiyi kazanmak için yapılan tekrar, temrin, talim, egzersiz. 3. Bir motorun yavaş yavaş çalıştırılarak tam verimli olarak çalışmasını sağlama, rodaj. 4. sp. Bir spor dalında yapılan hazırlık çalışması, idman, egzersiz, antrenman.
öğretim
is. 1. Belli bir amaca göre gereken bilgileri verme işi, tedris, tedrisat, talim. 2. Öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, gereçleri sağlama ve kılavuzluk etme işi.

"talim" için örnek kullanımlar

Zirve yarışında geri kalmak istemeyen bordo beyazlılar, mutlak galibiyet için çıktığı maçta 1 puana talim ederek büyük bir fırsatı kaçırdı.
The summit did not want to stay in the race back to the maroon and whites, the absolute points for a win 1 game in which missed a major opportunity by training.
Kaynak: olay.com.tr
Mehmet Göktaş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Mehmet Akif Ersoy'un devamlı Kuran'ın okunduğu, Kur'an'ın manasının talim edildiği bir ortamda büyüdüğüne dikkat çekildi.
Mehmet Akif Ersoy Mehmet Göktaş continuously participated in the conference as a speaker recited the Koran, the Koran meaning, grown up in an environment in which training taken care of.
Kaynak: ilkehaberajansi.com.tr
Dövüş sanatları, çeşitli kurallara bağlanarak sistemleştirilmiş fiziksel mücadele ve talim geleneklerinin ve spor dallarının ortak adı.
Kaynak: Dövüş sanatları
Ulus mahallesi evvelce sürücü adaylarının talim yaptığı bölgede olduğu için talim yeri olarak da bilinir. Ünlülerin ikametgah için tercih
Kaynak: Ulus, Beşiktaş
Burada annesinin amcası Ahund Hacı Alesker Fetali'yi evlatlığa kabul ederek onun talim ve terbiyesi ile kendisi meşgul olur. 1832 'de Gence
Kaynak: Mirza Fetali Ahundov
MCLOS sisteminde başarılı bir atış yapabilmek için operatörün çok iyi eğitilmesi ve talim yapması gerekmekteydi. Günümüzde bu sistem
Kaynak: MCLOS
Japon Karate ustası Nakayama "Makivara ile talim yapmak karatenin ruhudur ve bir gün bile ihmal edilmemelidir" demiştir. Kullanımı
Kaynak: Makivara
Mekteb-i sıbyan”, “darü's-sıbyan”, “muallimhane ve mektebhane”, “darü'l-ilm”, “darü't-talim”, “mahalle mektebi” olarak da bilinir.
Kaynak: Sıbyan mektebi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.