Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tamim ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tamim anlamı
is. (Tami:mi) 1. Genelge, sirküler: "Askerî tamimlerin, nizamların, kanunların, tefsirlerin, göreneklerin çeşidi, vergi kâtibinin hafızasında yerleşti." -E. E. Talu. 2. fel. esk. Genelleştirme. 3. man. esk. Genelleme.

Türkçe - İngilizce

tamim anlamı
isim
1) circular letter
2) circular note

tamim eş anlamlısı

genelge
is. Yasa ve yönetmeliklerin uygulanmasında yol göstermek, herhangi bir konuda aydınlatmak, dikkat çekmek üzere ilgililere gönderilen yazı, tamim, sirküler: "İki gün sonra yönetici bir genelge yayımladı." -Ç. Altan.
genelleme
is. 1. Genellemek işi. 2. man. Zihnin genel düşünceler yapması işlemi veya özelden genele geçiş, tamim: "Genellemelere yatkın yapınız ancak bildiğinizi bir daha tanımanıza izin veriyor." -T. Uyar. 3. top. b. Bir işlemin sonucu olan genel kavram, yargı, bilim yasası veya kuram.
genelleştirme
is. 1. Genel duruma getirme. 2. fel. Tek tek veya özel durumlardan genel bir yasanın, önermenin çıkarılması, tamim.
sirküler
is. 1. Genelge. 2. Duyurum.

"tamim" için örnek kullanımlar

base LEX&nod 1DX982306 82-306 sayılı tamim ile eski teşkilat olan Service de Documentation Extérieure et de Contre-Espionnage (SDECE)'ın
Kaynak: Dış Güvenlik Genel Müdürlüğü
Bu tamim ulusal egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin kurulması yolunda atılan ilk adımdır. Ulusun teşkilatlandırma ve mücadele
Kaynak: Kurtuluş Savaşı'nın düzenlenmesi
ezanı Türkçe okumalarını, buna uymayanların kati ve şedid (kesin ve şiddetli) bir şekilde cezalandırılacaklarını bildiren bir tamim gönderildi.
Kaynak: Türkçe ezan

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.