Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tandır ne demek?

 - 4 sözlük, 14 sonuç.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

tandır anlamı
(I) 1. Ekmek ocağı. (Çarıksaray *Şarkikaraağaç -Isparta) 2. Toprak içine yapılan fırın. (Gençali *Senirkent -Isparta; Ebilhindi -Erzurum; *Güdül -Ankara; Başkışla *Karaman -Konya)
tandır anlamı
(II) Üzerinde yemek pişirilen saç. (Yukarıkaşıkara *Yalvaç -Isparta)

Güncel Türkçe Sözlük

tandır anlamı
is. 1. Yere çukur kazılarak yapılan bir tür fırın. 2. Bazı yerlerde, kışın ayakları ısıtmak amacıyla alçak bir masanın Altına mangal konulup üstüne yorgan örtülerek yapılan düzen.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

tandır anlamı
Su çevirisi, burgaç.

Erkinis *Yusufeli -Artvin
-Malatya
*Şarkışla ve çevresi -Sivas

tandır anlamı
Fırında pişirilen ekmek : Üç tane tandır aldım.

Bağıllı *Eğridir -Isparta

tandır anlamı
Mermer.

Önsen-Maraş

tandır anlamı
Yeni yürüyecek çocukların ayakta durmasını sağlayan üstü daire biçiminde kesik, yanları açık araç.

-Erzurum

tandır anlamı
Soba.

Karacaahmet -Afyon

tandır anlamı
1. Soba. 2. Küçük fırın.
tandır anlamı
< Ar. tennûr: tandır; bugün daha çok köylerde, 'lavaş' ve diğer ekmeklerin ve yemeklerin pişirildiği pişirilmiş topraktan üste doğru daralan bir bidon şeklinde yapılmış ve toprağa gömülmüş ocak; girdapların açtığı su dibi oyukları; küçük çocukların ayakta durması için yapılmış altı düz, yanları açık ve üst tablasının ortası delik nesne. || tandır başi: mutfaklarda tandır veya tandirların bulunduğu yüksekçe yer || tandır issiyiken eymeyh dutar: demir tavında dövülür anlamına atalar sözü || eşine eşine çihdi tandır başına: birisinin çeşitli oyunlar çevirerek önemli bir mevki elde etmesi hakkında söylenir

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Tandır anlamı
Eskişehir ili, Hekimdağ bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Tandır anlamı
gaziantep ili, İslâhiye ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Tandır anlamı
Karabük ili, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Tandır anlamı
Mardin ili, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"tandır" için örnek kullanımlar

Ancak Türkiye'de yeni moda olduğu üzere lehte haberler Allah'tandır, aleyhte haberler ise yayın yönetmenlerinin komplosu.
However, as is the new fashion in favor of Turkey news of God warming, conspiracy against the directors of the broadcast news.
Kaynak: haberturk.com
Tandır, ısınmak için kullanılan bir çeşit mangal . Yere çukur kazılarak yapılan özel bir fırın a da tandır denir. Eskiden kış soğuk geçen
Kaynak: Tandır
Davul-zurnasıyla,tandır ekmeğiyle,karpuzuyla,üzümüyle tanınan bir köydür. Kırıkkale iline 89 km, Delice ilçesine 35 km uzaklıktadır.
Kaynak: Karaköseli, Delice
Ekmek, çeşitli tahıl un undan yapılmış hamur un ateş te, sac üzerinde, tandır da, fırında veya tepside pişirilmesiyle hazırlanan yiyecek
Kaynak: Ekmek
Tandır başı sohbetleri ayrı bir güzellik katmakta bu yapılan tandır ekmeğine. Tandırda; Normal mayalanmış tandır ekmekği(Nane tanure)
Kaynak: Duruca, Nusaybin
Soku seten taşından yapılmış tandır şeklindedir etrafı temizlenip savanlar serilir, soku taşının içine kaynatılıp kurutulmuş buğday
Kaynak: Kalkancık, Kocasinan
Glaukos'unki altın dan Diomedes 'inkilerse tunç tandır. Kategori:Aineias karakterleri Kategori:İlyada karakterleri Kategori:Likya Kategori:
Kaynak: Glafkos
(Mark Salling )'tandır. Sue Sylvester (Jane Lynch ) ile Sandy Ryerson (Stephen Tobolowsky ) glee kulübünü yerle bir etmeye çalışırken
Kaynak: Preggers
taşların özerlerinde eski medeniyetlere ait koyu ,tandır ,ev mağaralar mevcuttur çevre köylerden insanlar yazları burayı ziyaret etmektedirler.
Kaynak: Dokuztaş, Diyadin

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.