Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tanıtlama ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

tanıtlama anlamı İng. Demonstration Osm. bürhan Lat.demonstratio Alm.Demonstration Fr. démonstration
1-Öne sürülen bir savın doğruluğunu mantıksal yöntemle gösterme; sonucun doğruluğunu göstermek için, doğru olarak bilinen ya da doğru sayılan öncüllere dayanarak yapılan çıkarım (kavramsal tanıtlama). 2- Görülebilir bir biçimde verilmiş olan bir nesnenin ya da bir olayın görüye dayanarak (deney yoluyle) ortaya konması (görüsel tanıtlama).

BSTS / Mantık Terimleri Sözlüğü

tanıtlama anlamı
bakınız» kanıtlama, kanıtlanım.

BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü

tanıtlama anlamı
bakınız» kanıtlanım.

BSTS / Toplumbilim Terimleri

tanıtlama anlamı İng. proof Osm. ispat Fr. preuve
Bir düşüncenin doğruluğunu ya da yanlışlığını yadsınamayacak biçimde açık bir kesinlikle ortaya koymak üzere düzenlenmiş uslamlama süreci.

Güncel Türkçe Sözlük

tanıtlama anlamı
is. 1. Tanıtlamak işi, ispatlama: "Öyle güçlü romanlar yazılmıştır ki Türk toplumunun kültür düzeyinin, sanılanın çok üstünde bir yerde olduğunu tanıtlamaya yeter." -S. İleri. 2. fel. Öne sürülen bir iddianın doğruluğunu mantıksal yöntemle gösterme.

Türkçe - İngilizce

tanıtlama anlamı
proof

tanıtlama eş anlamlısı

ispatlama
is. 1. Kanıtlama: "Bu gurur, kişiliğini ispatlama, kabul ettirme hırsını pek andırıyordu." -T. Buğra. 2. Tanıtlama.

"tanıtlama" için örnek kullanımlar

Tüketerek tanıtlama veya kaba kuvvet yöntemi ya da durum çözümlemesi olarak bilinen yöntem, tanıtlanacak önermenin sonlu sayıda duruma
Kaynak: Tüketerek tanıtlama
Matematik te doğrudan tanıtlama, verilen bir önermenin varolan matematiksel teoremlerden yararlanarak doğru olduğunu gösterme işlemidir.
Kaynak: Doğrudan tanıtlama
Matematik te oluşturarak tanıtlama istenen özelliğe sahip somut bir örnek oluşturularak ya da böyle bir nesneyi oluşturma yöntemi verilerek
Kaynak: Oluşturarak tanıtlama
Tamamıyla formel tanıtların ele alındığı tanıtlama teorisi bağlamında, bu tip tamamıyle formel olmayan tanıtlamalara "sosyal tanıtlama"
Kaynak: Matematiksel ispat
kullanılan daha genel bir tanıtlama biçimi değerlendirilebilen (hesaplanabilen) ifadelerin (dil için geçerli sözdizimlerinin) denk olduğunu gösterir.
Kaynak: Matematiksel tümevarım
Dogmatizmin zorunlu sonucu zorbalıktır, zira farklı düşüncelere, perspektiflere yer olmadığı gibi, dogmatizmde deneyle tanıtlama da kabul
Kaynak: Dogmatizm
Bu tanıtlama yöntemi matematiksel tümevarımın tersidir (aynen "değil-B gerektirir değil-A", "A gerektirir B" ifadesinin tersi olması
Kaynak: İyi-sıralılık ilkesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.