Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tartım ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Gösterim Sanatları Terimleri Sözlüğü

tartım anlamı İng. rhythm Osm. ritim Alm. Rhythmus Fr. rythme
Belirli bir ses dizisinin belirli bir düzen içindeki ölçüsü. Genel anlamı içinde tartım, sürekliliği gösteren bir ölçüdür.

BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü

tartım anlamı İng. rhythm Osm. ritim Alm. Rhythmus Fr. rythme
Sinem. Bir filmde varlıkların, alıcının deviniminden, çekimlerin biribirini izlemesinden, anlatımın gerilim ve gevşeme noktalarının düzenlenişinden doğan yavaşlık, hızlılık, durgunluk, gerginlik, bekleme duygusunun yarattığı sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tartım anlamı
is. müz. Dizem.

tartım eş anlamlısı

dizem
is. müz. Bir dizede, bir notada vurgu, uzunluk veya ses özelliklerinin, durakların düzenli bir biçimde tekrarlanmasından doğan ses uygunluğu, tartım, ritim.

"tartım" için örnek kullanımlar

Ölçüm yapılan terazinin kollarının uzunlukları eşit değilse de doğru tartım yapılabilir. Bunun için:"X" cismini terazinin sol kefesine ,sağ
Kaynak: Hatalı terazi
dizede, bir notada vurgu, uzunluk veya ses özelliklerinin, durakların düzenli bir biçimde tekrarlanmasından doğan ses uygunluğu, tartım, dizem.
Kaynak: Ritim
İki tartım arasındaki fark 0,0001 gramı geçmiyorsa krozenin sabit tartıma geldiği kabul edilir. Aksi halde işlem tekrarlanır.
Kaynak: Gravimetri
Afrika tartım ları, Yoruba kökenli vurgulu çalgıları ile İspanyol şarkılarının özelliklerini, gitarını kaynaştıran Son, ayrıca Salsa
Kaynak: Son (müzik)
ile sözkonusu deniz taşıtının ağırlığını bulmak amacı ile kullanılan, bir çok ülkenin gümrüğü tarafından kabul gören bir tartım methodudur.
Kaynak: Draft survey
olacak şekilde hazırlanan standart çözeltiler, safsızlık, tartım hatası v.b. nedenlerle genellikle tam istenen konsantrasyonda
Kaynak: Volumetri
Kontrol-ambalajlama-işaretleme (malların teslimi açısından gerekli olan kontrol işlemleriyle (örneğin kalite kontrolü, ölçüm, tartım,
Kaynak: CIF
adil ve eşitlikçi topluma insanın akli gizilgücünün gerçekleştirilmesiyle, kısmen de ahlaki tartım (discourse ethics) yoluyla ulaşılmasıdır.
Kaynak: Jürgen Habermas

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.