Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Taşlıçay ne demek?

 - 2 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Taşlıçay anlamı
öz. is. (taşlı'çay) Ağrı iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Taşlıçay anlamı
Bingöl ili, Karlıova ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Taşlıçay anlamı
Ordu ili, Gülyalı ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Taşlıçay anlamı
Van ili, Kocapınar bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Taşlıçay" için örnek kullanımlar

Taşlıçay Ağrı ilinin bir ilçe sidir. Türkiye İran transit yolu üzerinde, Murat nehrinin kuzey kıyısında kurulmuştur. Doğudan Diyadin ve
Kaynak: Taşlıçay
Taşlıçay köyü Gülyalı ilçesine bağlı bir köydür. Köy muhtarı Necip SAĞLAM'DIR. Köy halkı büyük göçler vermiştir.
Kaynak: Taşlıçay, Gülyalı
Taşlıçay, Van ilinin Erciş ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Taşlıçay, Erciş
Geçitveren, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Karapapak/Terekeme Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Geçitveren, Taşlıçay
Bayıraltı, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bayıraltı, Taşlıçay
Aşağıdumanlı, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aşağıdumanlı, Taşlıçay
Alakoçlu, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy Kürt asıllıdır. Kültür : Köyün gelenek , görenek ve yemek leri
Kaynak: Alakoçlu, Taşlıçay
Gündoğdu, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Gündoğdu, Taşlıçay
Kumluca, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün asıl ismi Gundi Xaci Mohammed'dir, devlet tarafından sonradan
Kaynak: Kumluca, Taşlıçay
Kumlubucak, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Karapapak/Terekeme Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Kumlubucak, Taşlıçay
Karagöz, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karagöz, Taşlıçay
Kağnılı, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur
Kaynak: Kağnılı, Taşlıçay
Güneysöğüt, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Güneysöğüt, Taşlıçay
Düzgören, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Düzgören, Taşlıçay
Dilekyazı, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Dilekyazı, Taşlıçay
Boyuncak, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Boyuncak, Taşlıçay
Bayramyazı, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Azerbaycan Türklerinden ve Kürtlerden oluşmaktadır.
Kaynak: Bayramyazı, Taşlıçay
Aşağıtoklu, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Karapapak/Terekeme Türklerinden oluşmaktadır.
Kaynak: Aşağıtoklu, Taşlıçay
Aşağıesen, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aşağıesen, Taşlıçay
Aşağıdüzmeydan, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün tarihi çok eski olmakla beraber;ne zaman kurulduğu hakkında
Kaynak: Aşağıdüzmeydan, Taşlıçay

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.