Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

taurin ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

taurin anlamı İng. taurine
Karaciğerde sisteinin dekarboksilasyonuyla oluşan ve bir safra asidi olan taurokolik asidin yapısında bulunan biyolojik amin.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

taurin anlamı İng. taurine
Sinapslarda uyarı geçişini engelleyen ve merkezî sinir sistemi de dâhil, vücutta yaygın bir şekide bulunan ve kükürt içeren bir amino asit.

BSTS / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

taurin anlamı İng. taurine
Yüksek konsantrasyonlarda kalp adalesi, beyaz kan hücreleri, iskelet adaleleri ve merkezî sinir sisteminde bulunan, yağ sindiriminde ve kalp damar sağlığı üzerine etkili yetersizliğinde gözde ve kalpte bozukluk, üreme faaliyetlerinde gerileme ve bağışıklık sistemininin baskılanmasına neden olan kediler için esansiyel bir amino asit.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

taurin anlamı İng. taurine
1. Lipitlerin sindirim için çözünmesini ve emilmesini sağlayan, asit özellikte, safrada bulunan ve ilk kez tosunların safrasından elde edilmiş olan ve sentetik olarak da üretilebilen bir kimi türlerde esansiyle bir amino asit, 2-aminoetanesulfonik asit. 2. Boğaya ait.

"taurin" için örnek kullanımlar

Metiyonin, transsülfürasyon reaksiyonlarındaki katkısıyla sistein, karnitin ve taurin sentezinde rol alir. Ayrica fosfatidilkolin ve
Kaynak: Metiyonin
İnsanda en önemli safra asitleri kolik asit ve kenodeoksikolik asit , ve bunların taurin ve glisin ile olan bileşikleridir (taurokolat
Kaynak: Safra asidi

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.