Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tâzelik ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tazelik, -ği anlamı
is. 1. Taze olma durumu, körpelik, taravet. 2. mec. Dinç, diri, canlı olma durumu: "Eskiden söz açılınca yorgun belleğinden şaşılacak kadar tazelikle geçmişe döner, anılarını eksiksiz anlatmaya dalardı." -N. Cumalı.

Türkçe - İngilizce

tazelik anlamı
isim
1) freshness
2) bloom
3) viridity
4) greenness
5) youth
6) crispness
7) dew
8) sweetness
9) verdancy
10) verdure

tâzelik eş anlamlısı

körpelik
is. Körpe olma durumu, tazelik, taravet: "O zaman yüzünün çocuklara mahsus körpeliği masuniyetle birleşmişti." -P. Safa.
taravet
is. (tara:vet) esk. Tazelik: "Daima yüzünüzün taravetiyle beraber, gönlünüzün tazeliğini de kaybetmeye başlayacaksınız." -R. N. Güntekin.

"tâzelik" için örnek kullanımlar

guaj kullanırlardı, bunlarda renkler düz olarak gradyen olmadan uygulanırdı, bu da Hergé'e göre daha kolay okunabilirlik ve tazelik veriyordu.
Kaynak: Tenten albümünün yapım aşamaları
Terry'nin hayatına getirdiği tazelik ile yeniden canlanan Calvero yeniden tiyartolarda iş aramaya balar; ancak bu sandığı kadar kolay
Kaynak: Sahne Işıkları
Bepanthol Body Lotion : Kokusu ile tazelik ve canlılık hissi verir. Kullanım şekli: Suyla her temasın ardından (duş, banyo, vb.)
Kaynak: Bepanthol
Çiçeklerin tazelik ve zerafeti fosillerin sürekliliğine ve yaşı ile uyum sağlarAyrıca onun karakteristik çalışması olan Bouquet of Lilies
Kaynak: Antoine Berjon
en:PALMAROSA : Kişiye canlandırıcı bir tazelik verir. Yatıştırır ve düşüncelere berraklık verir. MAYDANOZ : Maydanoz, idrar akışını
Kaynak: Aromaterapi
Grubun son albümlerinde görülen farklılık ve tazelik çalışmaları bu albümde de kendini gösterdi. Bunun en büyük örneği grubun tarihinde
Kaynak: Resolution
kardelenler, doruktan doruğa kanat çırpan fistan renkli kelebekler, Sülbüs Dağına sevdaların doyumsuzluğunu, tazelik ve ürkekliğini yansıtır.
Kaynak: Sarıyayla, Nazımiye
ticari denetimlerde gözden kaçabilecek olan malzemelerin koku, renk, tazelik ve parazit içermemesi gibi çok önemli konularda eğitilmektedir.
Kaynak: Suşi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.