Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tecrit ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tecrit, -di anlamı
is. (tecri:di) 1. Ayırma, ayrı bir tarafta tutma. 2. fel. Soyutlama. 3. fiz. Yalıtım.

Türkçe - İngilizce

tecrit anlamı
isim
1) isolation
2) insularity
3) absolute quarantine

tecrit eş anlamlısı

soyutlama
is. fel. Bir nesnenin özelliklerinden veya özellikleri arasındaki ilişkilerden herhangi birini tek başına ele alan zihinsel işlem, gerçeklikte ayrılamaz olanı düşüncede ayırma, tecrit, abstraksiyon.
yalıtım
is. fiz. 1. Elektrik akımının olumsuz etkilerini önlemek için iletkeni kauçuk, lastik, porselen vb. ile kaplama, yalıtma, tecrit, izolasyon. 2. Elektrik, ses ve ısı akımını engelleme, izolasyon.

"tecrit" için örnek kullanımlar

Tutuklu bulunan devrimci avukatları selamlayan Karatay, tecrit altında da olsa düşüncelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.
Karatay saluting the revolutionary lawyers in detention, albeit in isolation give up his thoughts, he said.
Kaynak: haber.sol.org.tr
Şehirden bir dönemliğine gelen Mirsain kahramanımızın tabi tutulduğu tecrit durumundan bihaber, Aslan'la yakınlaşmaktan çekinmez.
Mirsad hero from a semester at the city unaware of the condition have been subjected to solitary confinement, Aslan intimacy shy.
Kaynak: bianet.org
Kafkasya'da petrol sahalarını ele geçirmek için muharebe halindeki A Ordular Grubu 'nu, geri çekilme hattını keserek tecrit etme planları içindedir.
Kaynak: Kış Fırtınası Harekâtı
Bosna Savaşı 'ndan beri tecrit edilmiş durumda ve ambargo altında bulunan Yugoslavya 'ya karşı 24 Mart 1999 tarihinde 11 NATO ülkesinin
Kaynak: NATO'nun Yugoslavya'yı bombalaması
1970 ve 1980'li yıllarda Sovyetler Birliği 'nin her türlü hava koşulunda görev yapabilen en gelişmiş havadan tecrit ve saldırı uçağıydı.
Kaynak: Su-24
Çözüm "ün bir parçası olarak, Almanların ele geçirdiği her yerde, Yahudilerin imha edilmeden önce toplumdan tecrit edildiği gettolar kurulmuştu.
Kaynak: Varşova Gettosu Ayaklanması
Herald Tribune, Cumhuriyetçi bir gazeteydi ve Chicago Tribune gazetesinin başını çektiği tecrit politikasına karşı uluslararası ılımlı
Kaynak: New York Herald Tribune
Bunların sonucunda kan daki hematini bularak tecrit etmeyi başardı. Safra ve yaprak ların boyayıcı maddelerini inceleyerek bazılarını
Kaynak: Hans Fischer
İnsanlık uluslara bölünebilir, ama bu uluslar dışlayıcı veya birbirinden tecrit edilmiş olmaktan ziyade, karşılıklı anlayış ve işbirliği
Kaynak: Ulusal liberalizm
bulunan bu geyik türü artık yalnızca Paraná ve Paraguay havzasında bataklık ve lagün bölgelerinde küçük tecrit olmuş popülasyonlar olarak yaşar.
Kaynak: Bataklık geyiği
toplumda mağdur duruma düşmüş, sosyal yönden tecrit edilmiş veya şahsî yönden problemleri olan insanların sosyal hayata yeniden
Kaynak: Toplumsal eğitim bilimi
Bektaşilikte “terk ve tecrit” anlamında derviş lerin kulağına “mengüç” veya diğer adıyla “teslim halkası ” bir törenle takılır.
Kaynak: Mengüç
I. Dünya Savaşı sonrasında uluslararası sistemmden bir anlamda tecrit edilen Almanya ile Sovyetler Birliği Cenova Konferansı (en:Genoa
Kaynak: Rapallo Antlaşması (1922)
Bu stratejinin hedefi, çatışmaları Kuzey İrlanda yöresinde tecrit etmekti. Ulsterleştirmeden ilk kez 1975'te Önümüzdeki Yol (The Way Ahead)
Kaynak: Ulsterleştirme
Çevresel faktörlerin, coğrafi olarak tecrit olmuş populasyon ları nasıl etkilediği ve tür seviyesinden yukarıdaki seviyelerde gerçekleşen
Kaynak: Bernhard Rensch
sırasında Almanya'nın savaş tazminatı ödemelerine başlamasında ve Almanya'ya yönelik diplomatik tecrit politikasının kırılmasında etkili olmuştur.
Kaynak: Walther Rathenau
Robert Stroud , Kansas 'taki Leavenworth Federal Cezaevi 'nde bir gardiyanı bıçaklayak öldürmesi sonucu ömür boyu tecrit hapsine çarptırılmıştı.
Kaynak: Thomas E. Gaddis
RAF üyeleri teker teker tecrit hücrelerine kapatıldı ve yalnızca akrabalarının iki haftada bir ziyaret etmesine izin verildi.
Kaynak: Kızıl Ordu Fraksiyonu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.