Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tekbencilik ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

tekbencilik anlamı İng. solipsism Osm. eneiye Fr. solipsisme
1- Gerçeğin yalnızca bireysel benlik olduğunu, bütün bilginin "ben" ile başladığını, insan dışı her şeyin gerçek sayılmaması gerektiğini savunan bir bilgi kuramı görüşü. 2- Gerçekliğin bütün olarak ancak bireyin zihinsel etkinliğiyle anlaşılabileceğini ileri süren düşünce.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

tekbencilik anlamı İng. solipsism Osm. eneiye Lat.solus Alm. Solipsismus Fr.solipsisme
(Lat. solus = yalnız, tek; ipse = ben) : 1- "Yalnız ben varım, benden başka her şey yalnızca benim tasarımımdır." diyen; öznel ben'i bilinç içerikleriyle birlikte tek gerçek, tek var olan olarak kabul eden felsefe görüşü (kuramsal bencillik). 2- Felsefede yöntem açısından çıkış noktası olarak ben'i alan görüş (yöntemsel tekbencilik. Descartes Driesch). 3- Ahlâk açısından yalnızca kendinin yaşama savını tanıyan, kendi ben'ini yaşamın ve gerçekliğin özeği yapan görüş (ahlaksal bencillik. Stirner).

Güncel Türkçe Sözlük

tekbencilik, -ği anlamı
is. fel. "Yalnız ben varım, benden başka her şey yalnızca benim tasarımımdır" diyen, öznel beni bilinç içerikleriyle birlikte tek gerçek, tek var olarak kabul eden görüş, solipsizm.

Türkçe - İngilizce

tekbencilik anlamı
isim
1) solipsism

tekbencilik eş anlamlısı

solipsizm
is. fel. Tekbencilik.

"tekbencilik" için örnek kullanımlar

Solipsizm (ya da tekbencilik), "Ben" felsefesi olarak bilinen, varlığı ben'in tasarımları olarak dile getiren felsefi görüş. Kuram sal
Kaynak: Solipsizm

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.