Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

teknokrat ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

teknokrat anlamı
sf. 1. Teknokrasiden yana olan. 2. is. Teknokrasi içerisinde yer alan, yönetici konumundaki mühendis, mimar, teknisyen, iktisatçı vb. elemanların ortak adı. 3. is. Ekonomik mekanizmaların teorik incelenmesine dayanan ancak insan etkenini her zaman yeterince göz önünde bulundurmayan devlet adamı veya memur.

Türkçe - İngilizce

teknokrat anlamı
isim
1) technocrat

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

teknokrat anlamı Fr.technocrate
1. Teknokrasiden yana olan: § "Bir teknokratın çıldırıp da basılmayacak düğmeye bastığı an…" -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 122. 2. Ekonomik mekanizmaların teorik incelenmesine dayanan, ama insan etkenini her zaman yeterince göz önünde bulundurmayan devlet adamı veya memur: § "… günlerce, haftalarca süren toplantılardan sonra; ortalama bir teknokratın, üç günde hazırlayabileceğinden, daha kötü bir rapor…" -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 122.

"teknokrat" için örnek kullanımlar

Vali tarafından atanacak acil yönetim teknokrat bir yönetim olacak.
Emergency management will be appointed by the Governor technocratic management.
Kaynak: hurriyet.com.tr
İtalyan halkı, uyguladığı ekonomik reformlar ve yaptığı bütçe kesintileri ile kötü bir üne sahip olan teknokrat Başkan Monti'nin biletini kesti.
The Italian people, with its economic reforms and budget cuts that have a bad reputation Monti technocrat President cut off the ticket.
Kaynak: ekonomi.bugun.com.tr
Hakkında devam eden yargı süreçleri de bulanan renkli Başbakan Berlusconi yerine ekonomist Mario Monti başkanlığında teknokrat bir hükümet kuruldu.
Prime Minister Silvio Berlusconi about the ongoing judicial processes rather than find the color of a technocratic government was formed headed by economist Mario Monti.
Kaynak: kanalahaber.com
seçimler sonrasında koalisyon hükümeti kuramayan İtalya'da yeniden seçim yapılmasına taraftar olmayan Cumhurbaşkanı Napolitano'nun yeniden teknokrat bir hükümet düşündüğü belirtiliyor.
could not establish a coalition government after the elections in Italy are not supporters of President Napolitano's re-election to re-think says a government of technocrats.
Kaynak: haberler.com
Askerler bir teknokrat hükümeti istiyorlardı. Eğer böyle bir tarafsız başbakan Meclis içinden çıkar da güvenoyu alırsa, sorun kalmazdı.
Kaynak: 33. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti
Ferit Melen Hükümeti, 12 Mart Muhtırası 'nın ardından, Ferit Melen başkanlığında kurulan, üçüncü partilerüstü-teknokrat hükümettir.
Kaynak: 35. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti
Nihat Erim Hükümeti, 12 Mart Muhtırası 'nın ardından Nihat Erim başkanlığında kurulan ikinci partilerüstü-teknokrat hükümettir.
Kaynak: 34. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti
yaptı. 1923 'den 1950'li yıllara uzanan 30 yılı aşkın hizmet süresi boyunca bir uzman teknokrat olarak kabul edilmiş, önemli görevler almıştır.
Kaynak: Celalettin Germiyanoğlu
"Usta teknokrat ve görüşmeci" olarak nitelenen Yamani, ülkesinin ve Arap dünyasının çıkarlarıyla ABD'nin çıkarlarını uzlaştırmaya çalıştı
Kaynak: Ahmet Zeki Yamani
João ekonomik durumu çözmek amacıyla bir tür teknokrat hükümeti kuracak ve akademik uzmanları saraya davet edecektir. Bundan sonra kral
Kaynak: II. João
Gorbaçov'un yakın çevresini, devlet teknokrasisi olarak adlandırılan ve askeri sanayi sektöründe (VPK) yetişmiş teknokrat lar almaya başladı.
Kaynak: Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağılması
1960'lı yıllarda başa geçen teknokrat hükümetler bu yönde girişimlerden sayılabilir. Rejimi tanımlayan özellikler şu şekilde
Kaynak: Franco diktatörlüğü
Muhtıra Sonrası Reform Hükûmeti: Askerler bir teknokrat hükümeti istiyorlardı. Eğer böyle bir tarafsız başbakan Meclis içinden çıkar da
Kaynak: 12 Mart Muhtırası
Moralsiz militanlar savaş yorgunluğu ve yönetimsel boşluklardan dolayı geri çekilmiş, teknokrat ve aydınlar öne çıkmış ancak bunlar da
Kaynak: Stalin'i Anlamak

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.