Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

telofaz ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

telofaz anlamı İng. telophase Alm.Telophase Fr. télophase
(Yun. telos: son; phasis: görünüş) Hücre bölünmesinde karyokinezin son safhası olarak bilinen, kutuplara giden kromozomların çözülmeye başladığı, daha gevşek hâle geldiği, çevrelerinde çekirdek kılıfını meydana getirecek zarların yer aldığı, çekirdekçiğin görülmeye başladığı, mikrotüpçük ve filâmentlerin depolimerize olduğu ve bunu takiben sitoplâzma bölünmesinin olacağı safha.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

telofaz anlamı Lat.telophasis
(Anatomi) Mitozla mayoz bölünmelerinde kromozomların karşı kutuplara çekilmesi, sitoplazmanın bölünmesi ve kromozomların matrikslerini kaybetmesinin gerçekleştiği son evre.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

telofaz anlamı İng. telophase
Hücre bölünmesinde karyokinezin son evresi olarak bilinen, kutuplara giden kromozomların çözülmeye başladığı, daha gevşek hâle geldiği, çevrelerinde çekirdek kılıfını meydana getirecek zarların yer aldığı, çekirdekçiğin görülmeye başladığı, mikrotüpçük ve filamentlerin depolimerize olduğu ve bunu takiben sitoplazma bölünmesinin olacağı evre.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

telofaz anlamı İng. telophase Alm.Bildung der Tochterkerne Fr. télophase telos, phasis
(Yun. telos = son, Yun.phasis = görünüş) Mitoz ya da mayoz bölünmelerinin dördüncü ve son safhası; kromozomların kutuplarda toplanması, aster ve iğ ipliklerinin kaybolması, çekirdek zarının oluşması, sitoplâzmanın ortadan ikiye ayrılması.

BSTS / Zootekni Terimleri Sözlüğü

telofaz anlamı İng. telophase
Hücre bölünmesinde yavru kromozomların kendi başlarına bir ağ içerisine çözünerek yavru çekirdeklerin ve sitoplâzmanın bölünerek iki Tam yavru hücrenin oluştuğu evre.

"telofaz" için örnek kullanımlar

Karyokinez başlangıçta interfaz ve sonrasında gerçek bölünme evreleri olan profaz, metafaz, anafaz ve telofaz olarak görülür.
Kaynak: Mitoz
Karyokinez başlangıçta interfaz ve sonrasında gerçek bölünme evreleri olan profaz, metafaz, anafaz ve telofaz olarak görülür.
Kaynak: Hücre bölünmesi
Mitozun telofaz evresi esnasında tekrar ortaya çıkar; ancak bunun nasıl olduğu konusunda hala kesin bir kanıya varılamamıştır
Kaynak: Golgi aygıtı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.