Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tespit etmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tespit etmek anlamı
1) bir şeyi sağlam bir biçimde yerleştirmek, oynamaz duruma getirmek; 2) bir durumu kuşkuya düşürmeyecek biçimde göstermek: "Hayal meyal seçtiklerini isabetle tespit edemezler." -A. Ş. Hisar. 3) belirlemek: "Karargâhtakilerin hiçbiri, yüzü paramparça olmuş bu delikanlının kimliğini tespit edemedi." -İ. O. Anar. 4) sabitlemek.

Türkçe - İngilizce

tespit etmek anlamı
fiil
1) fix
2) fasten down

tespit etmek eş anlamlısı

belirlemek
(-i) 1. Belirli duruma getirmek, belirli kılmak, tayin etmek: "Ama gidemeyenlerden hangisinin başına ne geleceğini tamamen tesadüfler belirledi." -E. Şafak. 2. man. Yeni bir kavramı, özünü oluşturan ögeleri açıklayarak tanımlamak, sınırlamak. 3. Bir kavramı, ayırıcı bir öge ekleyerek sınırlamak, kapsam bakımından daraltmak, genellemek karşıtı.

"tespit etmek" için örnek kullanımlar

Nefes açıcı ilaçlara başlamadan evvel hastalığın derecesini tespit etmek gerekiyor.
Need to ascertain the extent of the disease and condition before starting medication.
Kaynak: yeniasir.com.tr
Şehirde Kürtlere karşı önyargının epey güçlü bir damar oluşturduğunu tespit etmek mümkün.
Has created a great deal of prejudice against the Kurds in the city, able to detect a strong vein.
Kaynak: yesilgazete.org
Biz bu noktaları yerinde tespit etmek hem de gerçekten vatandaşın görüşlerini alarak bu görüşleri değerlendirmek için sokak çalışmalarına başladık.
We are in place to identify these points as well as the street, to evaluate these ideas work really started taking views of the citizens.
Kaynak: t24.com.tr
ABD'nin suçluları tespit etmek için yaklaşık 2 yıl önce geliştirdiği MALINTENT adı verilen sistem, hızlı kalp atışı, solunum hızı, terleme gibi bedensel işaretleri tarıyor.
About 2 years ago, developed for the United States to identify criminals called MALINTENT system, rapid heart rate, respiratory rate, sweating, physical signs, such as scanning.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.