Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tetiklemek ne demek?

 - 2 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tetiklemek anlamı
(-i) Harekete geçirmek: Hastalanmaya müsait bir bünyeyi çeşitli etkenler tetikleyebilir. Uyguladıkları yeni kampanya ile fındıktan sonra yumurta tüketimini de tetiklediler.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

tetiklemek anlamı
Baharda üzüm asmaları tomurcuklanmak.

Buğabaşı -Çorum

tetiklemek anlamı
Ağzından söz kaçırmak.

*Fethiye Muğla

"tetiklemek" için örnek kullanımlar

ABD merkez bankası aralarında Brezilya Maliye Bakanı Guido Mantega gibi isimlerin de olduğu bazı uluslararası isimlerden eleştiri alırken, Mantega, Fed'i "kur savaşlarını tetiklemek"le suçlamıştı.
Brazilian Finance Minister Guido Mantega, including the U.S. central bank that names such as criticism, while some of the international names, Mantega, the Fed's "currency wars trigger" le accused.
Kaynak: bloomberght.com
Bu durumlarda kablo deklanşörle deklanşörü tetiklemek tercih edilir. Genellikle kablo deklanşör kullanıldığı durumlarda makine üç ayakla
Kaynak: Deklanşör kablosu (fotoğrafçılık)
Bir kaç molekül türü, glial tümör formasyonunu tetiklemek ve oluşturmak için serbest bırakılır. B-1 ve B-2 büyüme faktörlerinin dönüşümü
Kaynak: Nörorejenerasyon
bağlı yönlendiricilerin “Yönlendirici İlan” mesajlarını periyodik güncelleme zamanını beklemeden hemen yollamasını tetiklemek için yollanır.
Kaynak: Komşu Saptama İletişim Kuralı
Sinirsel impulsu oluşturacak elektrik sinyali ni tetiklemek için bazılarında sodyum , bazılarında da potasyum kullanmaktadır.
Kaynak: Gözün evrimi
Esas olarak da İngiltere'nin Sovyetler Birliği ile Almanya arasında bir savaşı tetiklemek için bu tür söylentileri yaymaya çalıştığına
Kaynak: Barbarossa Harekâtı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.