Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tinselcilik ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

tinselcilik anlamı İng. spiritualism Osm. ruhiye Lat.Spiritus Alm. Spiritualismus Fr. spiritualisme
(Lat. Spiritus = tin) : 1- Bütün gerçekliğin özünün tin olduğunu, her gerçek olanın tinsel olduğunu ve cisimsel olanın yalnızca tinsel gerçekliğin bir görünüşü olduğunu, ya da salt bir tasarım olduğunu ileri süren fizikötesi öğreti. 2- (Descartes'ta) Özdekten özce ayrı bir ruhun bulunduğunu öne süren görüş.

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

tinselcilik anlamı İng. spiritualism
Evrenin gerçeğinin tinsel nitelikte olduğunu, insan ve öteki varlıkların tümünün fiziksel yapıdan ayrı ve bağımsız bir ruhsal yapısı bulunduğunu savunan görüş.

Güncel Türkçe Sözlük

tinselcilik, -ği anlamı
is. fel. Bütün gerçekliğin özünün ruh olduğunu, her gerçek olanın manevi olduğunu ve maddi olanın yalnızca manevi gerçekliğin bir görünüşü olduğunu veya salt bir tasarım olduğunu ileri süren fizik ötesi öğreti, spiritüalizm.

Türkçe - İngilizce

tinselcilik anlamı
isim
1) spiritualism
2) spiritism

tinselcilik eş anlamlısı

spiritüalizm
is. fel. Tinselcilik.

"tinselcilik" için örnek kullanımlar

sözcüğünün sıfatı “spiritualis” sözcüğünden türetilmiş olup ruhçuluk anlamında kullanılmaktadır. Türkçe 'de tinselcilik olarak da adlandırılmaktadır.
Kaynak: Spiritüalizm
Hegel 'in nesnel idealizmini benimseyerek başlamış, fakat daha sonra tinselcilik -maddecilik karşıtlığında, maddeciliğin tarafında olmuştur.
Kaynak: Ludwig Andreas Feuerbach
Görüngübilim üzerine kurulmuş idealizm ve tinselcilik düşüce sistemlerin karşıtıdır. Felsefi okulların çokluğuna ve aralarındaki farklara
Kaynak: Materyalizm
Daha küçük yaşlardan beri dîn fikrine ve dinî inanışlara karşıt olsa ve nefret duysa da, hayatının sonlarına doğru büyük bir tinselcilik
Kaynak: Robert Owen

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.