Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

toplu sözleşme ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

toplu sözleşme anlamı
umûmî mukavele.

Güncel Türkçe Sözlük

toplu sözleşme anlamı
is. İş kanununa göre, işverenle bir yerde çalışan işçiler arasındaki çalışma şartlarını ve ücretleri düzenlemek amacıyla işçilerin bağlı olduğu sendika ile işveren arasında belli bir süre için imzalanan anlaşma.

"toplu sözleşme" için örnek kullanımlar

Sendikalı işçilerin de yaklaşık 550 bini toplu sözleşme kapsamında yer alıyor.
Unionized workers are covered by collective bargaining at about 550 thousand.
Kaynak: hakimiyet.com
Millete dönen, bu sisteme uygun anayasa ve bazı yasal değişiklikler yapılmış olmasına rağmen, anayasadaki değişikliklerden en önemlisi memurlar için toplu sözleşme hakkıdır.
Nation, returning the appropriate constitution and certain legal changes have been made ​​to this system, although the most important changes in the constitution, the right to collective bargaining for civil servants.
Kaynak: haber3.com
Evlat edinene 1 hafta, kaynanası ölene 2 gün izin dünyaca ünlü şirkette yaklaşık 10 bin işçinin 10 yıldır süren örgütlenme mücadelesi toplu sözleşme imzalanmasıyla sonuçlandı.
Adopters of 1 week, 2 days off in-laws death world-renowned company for 10 years about 10 thousand workers to organize the struggle resulted in the signing of the collective agreement.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
Ama millete dönen bu sisteme uygun Anayasa ve bazı yasal değişiklikler yapılmış olmasına rağmen anayasadaki değişikliklerden en önemlilerden birisi olan memurlar için toplu sözleşme hakkıdır.
But returning to the nation accordance with the Constitution and certain legal changes have been made ​​to this system, although the changes in the constitution, the right to collective bargaining for civil servants, which is one of the most important.
Kaynak: haber3.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.