Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bağırsak solucanı ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

bağırsak solucanı anlamı İng. large roundworm Osm. dûd-i mia Lat.Ascaris lumbricoides Alm. Spulwurm Fr.ver de l'intestin
Ortalama 25 cm. boyunda olup, insanların, özellikle çocukların bağırsak asalağı olarak sık sık rastlanan yuvarlak solucan; askarit, karın solucanı.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

bağırsak solucanı anlamı İng. ascaris Lat.Ascaris lumbricoides Alm. menschlicher Spulwurm Fr. ascaride lombricoïde
İlkel solucanlar (Scolecida) dalının, yuvarlak solucanlar (Aschelminthes) sınıfının, iplik solucanları (Nematoda) takımından, insan ve domuzların ince bağırsaklarında asalak olarak yaşayan, 15-40 cm kadar uzunlukta olan, yumurtaların taşınması için ara konağı bulunmayan, pis besinle alınan yumurtalarla bulaşan bir tür. Askarit.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

bağırsak solucanı anlamı İng. ascaris Alm. menschlicher Spulwurm Fr.ascaride lombricoîde
(karşılık: askarit, Ascaris lumbricoides): İIkel-kurtlar (Scolecida) dalının yuvarlak-kurtlar (Aschelminthes) sınıfmin iplik-kurtIarı (Nematodes) takımından (bakınız») bir tür. İnsan ve domuzların ince bağırsaklarında-asılak olarak yaşar. Uzunluğu 15-40 cm. Lârvaların taşınması için ara konak gereksenmez. Pis besinle alınan yumurtalarla bulaşır.

Güncel Türkçe Sözlük

bağırsak solucanı anlamı
is. hay. b. Ortalama 25 cm boyunda, insanların, özellikle çocukların bağırsaklarında asalak olarak yaşayan yuvarlak solucan, askarit.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.