Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

triptofan, Trp, W ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

triptofan, Trp, W anlamı İng. tryptophan Alm. Tryptophan Fr. tryptophane
İnsan besini için temel olan ve bitkilerde indolasetik asidin öncüsü olan, aromatik yan zinciri bulunan kurupsuz bir amino asit.

"triptofan, Trp, W" için örnek kullanımlar

Amin yapıdaki hormonlar ya da amin türevi hormonlar katekolaminler, triptofan türevleri ve tirozin türevi hormonlardır. Suda çözünürler.
Kaynak: Amin yapısındaki hormonlar
Mısırda lisin ve triptofan proteinin biyolojik değeri de aminoasit lerin limite edici etkisi altındadır. Tanesindeki ham yağ yulaftan
Kaynak: Mısır (bitki)
Bunun yanında 1901 yılında triptofan aminoasit ini keşfetti. 1930 yılından 1935 yılına kadar Royal Society Başkanı olarak görev yaptı.
Kaynak: Frederick Gowland Hopkins
Standart genetik kod da sadece bir kodon a sahip olan iki aminoasitten biri metiyonindir (AUG), digeri ise triptofan dir (UGG).
Kaynak: Metiyonin
fobi lerde ve bulimia nervosa hastalığında endikedir. MAO inhibitörleri ve triptofan içeren ilaçlarla birlikte kullanımı kontrendikedir.
Kaynak: Selektif serotonin gerialım inhibitörleri
Triptofanın varlığı genlerin faaliyetini doğrudan etkiler; triptofan molekülleri “triptofan represörü”ne (bir transkripsiyon faktörü)
Kaynak: Genetik
Alfa-laktalbumin'in bileşiminde yer alan triptofan, yenidoğanda beyin gelişimi gerekli seratonin ve melatoninin öncüsüdür. Kategori:
Kaynak: Alfa-laktalbumin
bir kodon tarafından belirlenir, bunlardan biri, hem metiyonin hem de başlamayı kodlayan AUG'dir, öbürü UGG tarafından kodlanan triptofan dır.
Kaynak: Genetik kod
Ayrıca 10 temel amino asit ten (esansiyel) sekizini de (metionin , lösin , lizin , valin , fenil-alanin , treonin , triptofan , izolösin
Kaynak: Arı sütü
Trombospondin tekrarlarında triptofan kalıntılarına bir mannoz kalıntısı eklenir. bir triptofan kalıntısına bağlanmış olması bakımından.
Kaynak: Glikozilasyon
Niyasın karaciğer tarafından triptofan dan sentezlenir ama bu tepkime çok verimsizdir. miligram niyasin elde etmek için 60 mg triptofan gerekir.
Kaynak: Niyasin
Proteinleri oluşturan 20 amino asitten üçü, fenilalanin , triptofan ve tirozin , aromatiktir. Ayrıca, DNA ve RNA'ki nükleotit ler (adenin
Kaynak: Aromatiklik
Melatonin, triptofan isimli amino asit ten elde edilir. Üretim karanlıkta artar, aydınlıkta azalır. İnsandaki fonksiyonu tam bilinmemekle
Kaynak: Epifiz

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.