Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tulumlular ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

tulumlular anlamı İng. ascidians Lat.Ascidiacea Alm. Seescheiden Fr.ascidiès askidion: küçük tulum
Kordalılar (Chordata) alt filumunun, gömlekliler (Tunicata) dalından, kendilerini bir yere bağlayarak yaşayan, solungaç yarıkları çok fazla olan, gelişmelerinde başkalaşım görülen, tek ya da koloniler hâlinde yaşayan, tulumlu (Ascidia) ve siyona (Ciona) cinsleri iyi bilinen bir sınıf.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

tulumlular anlamı Lat.Ascidiacea Fr. ascidies
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

tulumlular anlamı Lat.Ascidiacea
Kordalılar (Chordata) alt filumunun, gömlekliler (Tunicata) dalından, kendilerini bir yere bağlayarak yaşayan, solungaç yarıkları çok fazla olan, gelişmelerinde başkalaşım görülen, tek veya koloniler halinde yaşayan bir sınıf.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

tulumlular anlamı İng. ascidians Alm. Seescheiden Fr. ascidiés askidion,
(Ascidiacea), (Yun. askidion = küçük tulum) Kordalılar (Chordata) aly-filumunun gömelkliler (Tunicata) dalının (bakınız») bir sınıfı. Kendilerini bir yere bağlayarak yaşarlar. Solungaç yarıkları çoktur. Gelişmelerinde başkalaşma vardır. Ya tek yaşarlar, ya da koloniler yaparlar. Tulumlu (Ascidia), siyona (Ciona) iyi bilinen cinsleridir (bakınız»).

Güncel Türkçe Sözlük

tulumlular anlamı
ç. is. hay. b. Gömleklilerden, vücutları torba biçiminde kalın bir gömlekle örtülü olan deniz hayvanları takımı, tulumsular.

tulumlular eş anlamlısı

tulumsular
ç. is. hay. b. Tulumlular.

"tulumlular" için örnek kullanımlar

Özellikle sabit yaşayan hayvan grupları için önemli formlardır. Mercanlar , midyeler , bazı derisidikenliler , tulumlular , vs.
Kaynak: Larva
sahillerinde yaşarlar. Kabuklular , yumuşakçalar , tulumlular , diğer balık lar ve hatta diğer köpekbalıkları bile avları arasına girebilir.
Kaynak: Hemşire köpekbalığı
Eklembacaklıların çoğunda, tulumlular da ve birçok yumuşakça da, hemolenf i (ilkel kan), edimsel damarların ve özelleşmiş bir dolaşım
Kaynak: Dolaşım sistemi

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.