Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

turşu ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

turşu anlamı
is. 1. Tuzlu suda, sirkede bırakılarak özel bir kıvama getirilmiş sebze veya meyve. 2. sf. mec. Bitkin, yorgun.

Türkçe - İngilizce

turşu anlamı
isim
1) pickle

turşu eş anlamlısı

bitkin
sf. Gücü tükenmiş olan, çok yorgun, argın, aygın: "Kalbinden vurulmuş gibi kendini cansız, bitkin bir vaziyette koltuğa atmıştı." -A. Ş. Hisar.

"turşu" için örnek kullanımlar

Turşu, ketçap ve salata sosları gibi tuz içeriği yüksek besinlerden uzak duralım.
Pickles, ketchup and high salt content in foods such as salad dressings, stay away.
Kaynak: haberturk.com
Zeytin, peynir, turşu gibi gıdaları tüketmeden önce mutlaka suda bekleterek tuz oranını azaltın.
Olives, cheese, pickled foods, such as salt Reduce hold water before it runs out.
Kaynak: haber3.com
Tuz içeriği yüksek olan salamura, turşu, ketçap, hazır soslar ve konserve besinler seyrek ve az tüketilmelidir.
The high content of salt in the brine, pickles, ketchup, ready-made sauces and canned foods should be consumed infrequently and less.
Kaynak: yemek.haber7.com
"Bize aktivist dediler.Aktivist falan değiliz,biz anneyiz, turşu kurup reçel yapıyoruz" diyor filmdeki trans annelerinden biri .
"We're not dediler.Aktivist activists, we are mothers, pickles, jam making set up," says one mother in the film trans.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
Genellikle ketçap , mayonez , turşu , soğan , domates , hardal ve bunun gibi değişik malzemelerin de ilavesi ile servis edilir.
Kaynak: Hamburger
Cin biber ya da cin biberi veya süs biberi, genellikle turşu ya da ezme yapılan çokyıllık Capsicum frutescens türünden güçlü çalımsı
Kaynak: Cin biber
Goralı Rus salatası, özel bir köfte, turşu, salam veya sosis içeren, İstanbul 'un Fındıkzade semtinde icat edilmiş bir sandviçtir.
Kaynak: Goralı (sandviç)
steril bir ortam oluşturmak ya da turşu kurmak aşağı yukarı herkes tarafından bilinen ve uygulanabilecek olan uzun süreli saklama yöntemleridir.
Kaynak: Mantarın saklanması
dışındaki gıdalardan elde edilmeliydi. Rom , sirke , turşu ve ham misket limonu bu amaçla gemilerde erzak listesinde yer almaya başlamıştır.
Kaynak: İskorbüt
Dondurmalı turşu gibi garip icatları vardır. Karısı Manjula ile Hint usulü bir törenle evlenmiştir ve ondan tam 8 çocuğu vardır.
Kaynak: Apu Nahasapeemapetilon
Bunlar aynı zamanda şarap üretiminde de malolaktik fermentasyonda ve tuzlanmış lahana nın turşu ya dönüşmesinde de görev almaktadır.
Kaynak: Lactobacillales
Bu sos da tahin , humus , turşu , şalgam , amba (mango turşusu) ve bol sarmısak ile hazırlanır. Şavurma Ortadoğu, Kafkaslar ve Avrupa'da
Kaynak: Şavurma
Genellikle sosis , sucuk , kaşar , turşu , mayonez , ketçap malzemeli karışık olanı tercih edilir, malzemesinin bol olması belirgin
Kaynak: Ayvalık tostu
Yanında cacık , turşu , salata ya da hoşaf ile yenir. Günümüzde yemekhane ve kafeteryalarda çıkartılan her türlü pilav üzeri etli yemeğe
Kaynak: Ankara Tavası
Köyde salatalık yetiştirilir ve bunlardan bol miktarda turşu yapılır. Çamardı yöresine mahsus halka tatlısı köyde de sevilir.
Kaynak: Bademdere, Çamardı
Kurutulmaya ve turşu yapımına da uygundur. Ancak zehirli Omphalotus olearius e çok benzediği için dikkatli olunmalıdır. Türkiye'de
Kaynak: Cantharellus cibarius
Türkiye 'de en yaygın tüketim şekli ev tipi turşu yapımıdır. Taze olarak tüketimi de oldukça yaygındır. Genellikle kabuğu soyulmadan
Kaynak: Acur
Sandviç ekmeğinin arasına sosis , sucuk , erimiş kaşar peynir i ve turşu dilimleri konularak mayonez ve ketçap eklenerek yapılır.
Kaynak: Yengen
Çizburger peynirli hamburger anlamına gelse de dünyanın bir çok yerinde domuz pastırması (bacon ), soğan halkası , turşu ve çeşitli
Kaynak: Çizburger
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.