Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tutarlılık ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Yöntembilim Terimleri Sözlüğü

tutarlılık anlamı İng. consistency Osm.insicam
Vargı ya da sonuçların bir mantıksal çıkarım kalıbına uygunluğu, gözlem ya da ölçümlerin birbirine uygun düşme ya da yinelenme özelliği.

Güncel Türkçe Sözlük

tutarlılık, -ğı anlamı
is. Tutarlı olma durumu, insicamlılık: "Ne var ki tıpkı temizlik yapışı gibi, bu hareketi de tutarlılıktan yoksundu." -E. Şafak.

Türkçe - İngilizce

tutarlılık anlamı
isim
1) consistency
2) consistence

tutarlılık eş anlamlısı

insicamlılık
is. Tutarlılık.

"tutarlılık" için örnek kullanımlar

Kamu yönetiminde istikrar ve tutarlılık çok önemlidir.
Stability and consistency is very important in public administration.
Kaynak: haberturk.com
Bu benzerlik bu çalışmalar arasında duygusal bir tutarlılık ve süreklilik olduğunu da ortaya koyuyor.
This similarity between these studies reveal that it is an emotional consistency and continuity.
Kaynak: bianet.org
Teknolojik yatırımlarla hava tahmininde yüzde 90'lara varan tutarlılık oranını yakalayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü atılımlarına devam ediyor.
Technological investments, weather forecasts, capturing up to 90 percent consistency rate continues efforts in the General Directorate of Meteorology.
Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr
Teknolojik yatırımlarla hava tahmininde yüzde 90'lara varan tutarlılık oranı yakalayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, artık aylık hava tahmini yapacak.
Captures up to 90 percent consistency rate of technological investments, weather forecasts, Meteorological Service will no longer monthly weather forecast.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Veri tutarlılığı, veri tabanı sistemleri nde verilerin mantıksal tutarlılık kavramını ifade eder. ile ilgili bir tutarlılık olabileceği
Kaynak: Veri tutarlılığı
bakımından birleşen kişilerin, eserleriyle ortaya koydukları ve sürdürdükleri ilkelerin toplamından doğan tutarlılık. Okul veya ekol de denir.
Kaynak: Akım
Tam tutarlılık sağlandığı zaman hipotez, gözlemlerin açıklanabilip yeni akıl yürütmelerin yapılabileceği bir kuram haline gelir.
Kaynak: Bilimsel yöntem
Bunlar: metinsellik, bağdaşıklık, tutarlılık, niyetlilik, kabul edilebilirlik, bilgilendiricilik, konumlama ve metinlerarasılıktır.
Kaynak: Metin bilgisi
anlayışı bakımından birleşen kişilerin, eserleriyle ortaya koydukları ve sürdürdükleri ilkelerin toplamından doğan tutarlılık. Okul da denir.
Kaynak: Kültürel akım
Aura çoğu hastalarda tutarlılık gösterir. Aura'nın mevcudiyeti genellikle fokal bir nöbete işaret eder. Bunların çoğunluğu lobus
Kaynak: Aura (semptom)
geçilmesi ve film maliyetlerinin bulunmayışının yanında, kalıba pozlandırmadaki tutarlılık ve kalite, ürün kalitesinin artmasını sağlamaktadır.
Kaynak: Bilgisayardan kalıba pozlandırma (CTP)
Meteorolojik Özellikler Yaz sezonu boyunca hava tutarlılık gösterir. Bazen sabah saatlerinde kuzey rüzgarı eser ve kuzey pistlerinden vadi
Kaynak: Baba Dağı (Ölü deniz)
iletişimsel olarak yeterli çeviri 'dir ve kaynak metin ile erek metin arasındaki tutarlılık fazla olursa eşdeğerlilik de aynı oranda azalır.
Kaynak: Skopos
İdari cezalarda da tutarlılık çok önemlidir. Gereğinden fazla hoşgörü göstermek veya fazla sert olmak tatminsizliğin yanında dargınlıklara
Kaynak: Sıcak soba kuralı
Kelley nedensel yüklemelerimizi yaparken başvurduğumuz üç tip bilgiden bahseder: tutarlılık (consistency), ayırdedicilik (distinctiveness
Kaynak: Yükleme teorisi
Doğruluğun bir uygunluk hali mi, bir tutarlılık konusu mu, yoksa bir uzlaşım sorunu mu olduğu üzerine önemli kuramsal tartışmalar
Kaynak: Doğruluk (felsefe)
Kendi içinde mantıksal bir tutarlılık taşımaktadır. Ayrıca düzenleyici, yaptırımcı bir güce de sahiptir. Genellikle örgütlüdür.
Kaynak: Dinsel bilgi
Düzenlilik, doğrusallık ve tutarlılık birer belit olarak tanımlandığında birçok ıraksak seriyi temel cebirsel ifade değişiklikleriyle
Kaynak: Iraksak seri
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.