Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tuzluk ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

tuzluk anlamı
Taze peynir sertleştirme dolabı (-Maraş)

Güncel Türkçe Sözlük

tuzluk, -ğu anlamı
is. 1. İçine tuz konulan kap. 2. anat. Atlarda gözün üstündeki, insanlarda köprücük kemiğinin ardındaki çukur yer. 3. hlk. Otlayan hayvanların tuz gereksinimini karşılamak üzere, öğütülmüş kaya tuzlarının, yağmurdan korunmasını ve hayvanların rahatça yararlanmasını sağlayan üstü kapalı yer.

Türkçe - İngilizce

tuzluk anlamı
isim
1) salt
2) shaker
3) caster
4) salt cellar
5) castor

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

tuzluk anlamı
Ufak tefek eşya konulan kutu.

Karaözü *Gemerek -Sivas

"tuzluk" için örnek kullanımlar

Fakat masalarda bir tuzluk vardır ki insanın gözünün içine içine bakar. Yüzü de tanıdıktır. Polislerimiz düşünür düşünür, sonra kendi
Kaynak: Mayoz Bölünme Hikayeleri
Derya'nın Cezmi ile evlenmesini Mert'te istememektedir, hatta Cezmi'ye "tuzluk" lakabını takmıştır. Ender Derya'ya halen aşıktır.
Kaynak: İki Arada
Türemiş ad: seçim, uçak, tuzluk, oduncu, vb. Birleşik isim: Birden fazla ismin birleşip kalıplaşması ve yeni anlam kazanmasıyla oluşan
Kaynak: İsim
bundan doloyı yöreye tuz satılan yer anlamında tuzluk denmiştir. zamanla bu isim değişime uğramış 'Düzlük'diye kullanılır olmuş.
Kaynak: Düzlük, Vakfıkebir
Ögevir, tuzluk, tapebenzür, tağtikler, yolaklar, incirlik, rasteğoy, raziamet, ardıç dağı(1147 m), tavik tepesi(1114 m) gibi.
Kaynak: Karayusuf, Mazgirt
jpg | Antik Yunanistan 'da M.Ö. 5. yüzyıldan kalma bir tuzluk , Louvre Antik Yunanistan 'da insanlar günde genelde 3 öğün yemek yerlerdi
Kaynak: Antik Yunanistan'da mutfak kültürü
Sofrada bulunan ortak tuzluk tan tuz almak için de bıçakların uçları kullanılırdı ve tuzu alırken de bıçaklar ekmekle temizlenirdi.
Kaynak: Orta Çağda Avrupa mutfağı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.