Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Türkiye İstatistik Kurumu ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

Türkiye İstatistik Kurumu anlamı İng. Turkish Statistic Institution, TURKSTAT
1926 yılında Merkezi İstatistik Dairesi olarak kurulan, 1962 yılında yeni bir statüye kavuşarak adı Devlet İstatistik Enstitüsü DİE olan, 2006 yılında ise bugünkü adını alan ve türkiye'de her konuda istatistikî bilgi toplamak ve yayımlamak amacıyla Başbakanlığa bağlı olarak etkinlikte bulunan kurum.

"Türkiye İstatistik Kurumu" için örnek kullanımlar

Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat 2013 Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıkladı.
Turkey Statistical Institute, February 2013 Financial Investment Instruments announced that the real rates of return.
Kaynak: haberler.com
Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılı için 23 milyar dolar olarak açıkladığı turizm gelirini, 29 milyar dolar olarak güncellemişti.
Turkey Statistical Institute, announced by the tourism income of 23 billion dollars for the year 2012, 29 billion dollars güncellemişti.
Kaynak: kanalb.com.tr
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye 2011 yılında OPEC üyesi 12 ülkeye 21 milyar 822 milyon dolar ihracat yaptı.
According to data compiled by the AA correspondent Turkey Statistical Institute, Turkey in 2011 to 21 billion 822 million dollars, OPEC exports to 12 countries.
Kaynak: sabah.com.tr
Türkiye İstatistik Kurumu'nun raporunda bir diğer dikkat çeken nokta ise erkeklerin gerek kırsal gerekse de kentsel yerleşim yerlerinin ikisinde de kadınlara göre obeziteye yakalanma durumu daha yüksek olması.
Turkey Statistical Institute's report is noteworthy that the other men in both the rural and the urban settlements of developing obesity status is higher than women.
Kaynak: haber7.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.