Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Uluslararası Para Fonu ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

Uluslararası Para Fonu anlamı İng. International Monetary Fund
Üye ülkelerin döviz kurlarında istikrarı sağlama, rekabetçi devalüasyonları önleme, uluslararası ticaretin gelişmesini engelleyen kambiyo kısıtlamalarını kaldırma ve geçici dış ödeme sorunlarını gidermeye yönelik parasal işlevleri üstlenerek uluslararası ödemelerin aksamadan yapılmasını, dünya ticaretinin ve dünyada istikrarlı büyümenin sürmesini sağlama hedefine ulaşmak amacıyla 1944 yılında Bretton Woods'da toplanan Birleşmiş Milletler Örgütü'nün Para ve Finans Konferansında Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası ile birlikte kurulan ve 1947 yılında etkinliğine başlayan 184 üyeli uluslararası örgüt.

"Uluslararası Para Fonu" için örnek kullanımlar

Uzlaşma, Avrupalı bakanlar ve Uluslararası Para Fonu IMF yetkililerinin Brüksel'de yaptığı görüşmelerin ardından geldi.
Reconciliation of European ministers and the International Monetary Fund, IMF officials came after talks in Brussels.
Kaynak: bbc.co.uk
Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu IMF, Güney Kıbrıs'ın ekonomik krizden kurtarılması için 10 milyar Euro kredi verilmesini kararlaştırdı.
The European Union and the International Monetary Fund, the IMF, the economic crisis in South Cyprus has decided to give the credit for the rescue of 10 billion euros.
Kaynak: risalehaber.com
Bakanlarının onay vermesinin ardından Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan troyka heyeti, İrlanda ve Portekiz'in fonlama için yeniden piyasaya girişine yardımcı olabileceği seçenekler üzerinde çalışacak.
After approval by the Ministers of the European Commission, the European Central Bank and the International Monetary Fund troika delegation consisting of, Ireland and Portugal to work on options for funding can help re-entrance of the market.
Kaynak: bloomberght.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.