Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

unutulmak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

unutulmak anlamı
(nsz) Unutma işine konu olmak: "Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır." -Atatürk.

Türkçe - İngilizce

unutulmak anlamı
fiil
1) be forgotten
2) sink into oblivion
3) fall into oblivion
4) go into the discard
5) sink

"unutulmak" için örnek kullanımlar

Hem evlilere hem de evlenme arifesinde olan çiftlere, belki de unutulmak üzere olan insani ve sosyal değerleri hatırlatacak olan Evlilik Okulu, aynı zamanda bir mahalle sıcaklığı da barındırıyor.
Both married and couples who are on the eve of marriage, perhaps forgotten that the human and social values, which remind Marriage School, a neighborhood also contains temperature.
Kaynak: habercity.net
Önceden Şafii mezhebi 'nde idi. Hanbeli mezhebi unutulmak üzere olduğundan, Hanbeli mezhebine geçti ve bu tercihi mezhebin yayılmasında
Kaynak: Abdülkâdir Geylânî
Düzensiz Fiil, Kalıp I, fíʕi/yífʕa : Kalıp VIIt: itnása/yitnísi "unutulmak" Kalıp VIII: iʃtára/yiʃtíri "satın almak" Kalıp IX (çok nadir):
Kaynak: Mısır Arapçası
Pekmez ve tarhana çorbasıyla kahvaltı kültürü unutulmak üzeredir. Camisinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Kültür ve tabiat varlıkları
Kaynak: Kemerköy, Salihli
ceviz, hora, aragitti, cilbedir, sinsin ve meşhur MET oyunu eskiden yaşlıların dahi oynadığı bu oyunların çoğu unutuldu veya unutulmak üzere
Kaynak: Ortaköy, Kızılcahamam
ile evlerde oynanan çocuk oyunları "tabamadın dürsüldek", "onsekiz taş", "beş taş" giderek azalan çocuk sayısıyla birlikte unutulmak üzeredir.
Kaynak: Sakarya, Polatlı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.