Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

uskumrumsugiller ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

uskumrumsugiller anlamı Lat.Scombresocidae, scomber: uskumru; esox: turna balığı Fr. scombrésocidés
Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, kefaller (Percesoces) alt takımından, üzerleri sikloyit pullarla kaplı, göğüs yüzgeçleri büyük, sıcak denizlerde su yüzeyine yakın bölgelerde yaşayan, su dışına sıçrayabilen türleri olan bir familya.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

uskumrumsugiller anlamı Lat.Scombresocidae Fr. scombrésocidés
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

uskumrumsugiller anlamı Lat.Scombresocidae
Üzerleri sikloit pullarla kaplı, göğüs yüzgeçleri büyük, ılıman denizlerde su yüzeyine yakın bölgelerde yaşayan, su dışına sıçrayabilen türleri olan bir familya.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

uskumrumsugiller anlamı Lat.scomber, esox Fr. scombrésocidés
(Scombresocidae, (Lât. scomber = uskumru, (Lât. esox = turna balığı), Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının kemiklibalıklar(Teleostei) takımının kefaller (Percesoces) alt-takımına (bakınız») giren bir familyası. Üzerleri sikloyid pullarla kaplıdır. Göğüs yüzgeçleri büyüktür. Sıcak denizlerde su yüzeyinde yaşarlar. Su dışına sıçrarlar. Yüzgeçleri yumuşaktır. Uskumru turnası (Scombresox saurus), kırlangıç balığı (Exonautes exiliens), zargana (Belone acus) iyi bilinen türleridir (bakınız»).

Güncel Türkçe Sözlük

uskumrumsugiller anlamı
ç. is. hay. b. Örnek hayvanı kırlangıç balığı ve zargana olan, kemikli balıklar takımının kefaller alt takımına giren bir familya.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.