Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

uzunca ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

uzunca anlamı
sf. 1. Biraz uzun: "Bıçağı sürte sürte ipin uzunca bir parçasını kesti." -Y. Atılgan. 2. zf. (uzu'nca) Uzun olarak, bol zamanlı: "Ben uzunca kalacağım için aylık olarak tutmuştum odamı." -E. Bener.

Türkçe - İngilizce

uzunca anlamı
sıfat
1) longish
2) tallish

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Uzunca anlamı
Ağrı ili, Patnos ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"uzunca" için örnek kullanımlar

Domuz gribi dehşeti uzunca bir aradan sonra Türkiye'de yine can aldı.
The horrors of the swine flu still kills in Turkey after a longer break.
Kaynak: kirikhan.net
Ve sanırım bize sadece unutmayı öğretiyorlar uzunca zamandır.
And I guess I just forget teach us a long time.
Kaynak: sabah.com.tr
Uzunca süre baskılı oyununa rağmen gol bulamayan Juventus, 90.
For a long time, in spite of the printed game can not find the Juventus goal, 90
Kaynak: aksam.com.tr
Bakan Müezzinoğlu, uzunca bir protokol ile karşılandı.
Minister Müezzinoğlu, was greeted with a long protocol.
Kaynak: timeturk.com
Levante UD, Valencia bölgesinin bir kulübüdür. 1909 yılında kurulmuş olan kulüp, uzunca bir süre alt liglerde mücadele ettikten sonra
Kaynak: Levante UD
Kalamar, Teuthida takımını oluşturan uzunca, ovalimsi bedenli kafadan bacaklılar ın ortak adı. Özellikleri: Boynuzsu bir iç kavkı sı vardır.
Kaynak: Kalamar
Nabucco veya uzunca ismi ile Nabucodonosor İtalya n opera bestecisi Giuseppe Verdi 'nin bestelediği 4 perdelik bir opera eseridir.
Kaynak: Nabucco
Möbius şeridi, geometri k olarak uzunca bir şeridin bir ucunu 180 derece büküp diğer ucu ile birleştirilerek elde edilen şerit .
Kaynak: Möbius şeridi
Gacallar Trakya yerlilerindedir.Türk ırkının uzunca bir zamandır Trakya 'da yaşayan bir koludur. En sade anlamıyla ise Trakyalı Türklerdir.
Kaynak: Gacal
Rafya, büyük gövdeli, yaprakları uzunca bir palmiye türü, Amerika ve Afrika 'da görülür. Yaprak ları tekstil de kullanılır.
Kaynak: Rafya
Sorguç, bazı kuşların tepelerinde bulunan uzunca tüy veya tüy demeti Dinazor gibi bazı diğer canlılarda bulunan benzer yapılara da -tüy
Kaynak: Sorguç
YDS veya uzunca Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı, 4 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan aşağıdaki yönetmelikle eski KPDS ve ÜDS sınavları
Kaynak: YDS
Gösteriş veya Riya, Din ile Dünya kazanmak demekdir veya uzunca Dünyevî çıkarlar elde etmek için yapılan ibadetler demekdir.
Kaynak: Gösteriş
Kırklareli tarih öncesi konum itibariyle dikkat çeken pek çok antik yerleşim merkezine sahip bir ilimizdir. Buzul çağı sonlarında uzunca
Kaynak: Kırklareli
Hakimlik, uzunca bir süre gazetecilik ve serbest avukatlığın yanı sıra Gaziantep halk kültürüyle ilgili araştırmalar yapmıştır.
Kaynak: Cemil Cahit Güzelbey
İspanya kulüp düzeyinde birçok başarıya imza atmasına rağmen 1964 yılında kazandığı Avrupa Futbol Şampiyonası 'ndan sonra uzunca bir
Kaynak: İspanya Millî Futbol Takımı
Scuderia Ferrari, İtalyanca 'da Ferrari takımı anlamına gelmektedir. Enzo Ferrari tarafından 1929 yılında kurulmuş olup, uzunca bir
Kaynak: Scuderia Ferrari
Tüp şeklinde, pembemsi-kırmızı renkli, tüylü ve beş sivri dişli çiçeklere sahiptir. Meyve leri uzunca ve oval şekilli küçük tohum ludur.
Kaynak: Tütün
okudu. 1900 'de, henüz üniversite öğrencisiyken Ibsen 'in bir oyunu üzerine kaleme aldığı uzunca yazı Fortnightly Review dergisinde yayımlandı.
Kaynak: James Joyce
Yaprak lar uzunca ve mızraksı, kenarları dişli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce
Kaynak: Kayısı
Karye-i mezbur muhtarı Sipahioğlu Hasan (uzunca boylu sakallı) Emirvelioğlu çiftçi Ali (uzunca boylu kırca sakallı) Abdullah (uzunca boylu ak sakallı)
Kaynak: Güvendik, Reşadiye

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.