Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

veri toplama ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Bilişim Terimleri Sözlüğü

veri toplama anlamı İng. data collection, data gathering Fr. collecte de données
Bilgisayar orTamında saklanması öngörülen ham bilginin yeni bir uygulama için ilk kez toplanması ya da önceden derlenmiş ve bilgisayara girilmiş veri kütüklerinin günlenerek yaşatılması için sürekli biçimde derlenmesi, bakınız» veri yakalama.

Güncel Türkçe Sözlük

veri toplama anlamı
is. Verileri bir araya getirme.

"veri toplama" için örnek kullanımlar

Hedefler ve araçlar çoğaldığı için Merkez Bankası'nın iletişim politikasını ve veri toplama yöntemlerini revize etmesi gerekiyor.
Goals and means to multiply with the Central Bank needs to revise its policy and data collection methods.
Kaynak: sabah.com.tr
Proje kapsamında, veri toplama, anket ve görüşme tekniklerinden yararlanarak kentteki özel ve kamu hastanelerini gezen öğrenciler, doktor ve sağlık personelleriyle görüştü.
Under the project, data collection, questionnaire and interview techniques, leveraging public and private hospitals in the city The students visited the doctor and discussed with staff in health.
Kaynak: haberler.com
Erken saatlerde veri toplama amaçlı sürüşler yapan Mercedes güne yavaş bir başlangıç yaparken, ölçüm cihazlarının sökülmesi ile garajda zaman harcayan Nico Rosberg ilk seansta 4.
The purpose of data collection in the early hours of riding a slow start to the day when Mercedes, Nico Rosberg time-consuming measuring devices in the garage with the dismantling of the first session, 4
Kaynak: turkiyef1.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.