Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

vitamin ne demek?

 - 12 sözlük, 12 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

vitamin anlamı İng. vitamin
İnsan ve hayvanların sağlığı, büyümesi, üremesi ve normal metabolizmanın sürmesi için eser miktarda gerekli olan, genellikle organizma tarafından sentezlenemediği için besinlerle dışarıdan alınan ve genellikle bir koenzim bileşeni olarak işlev gören organik maddeler.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

vitamin anlamı İng. vitamin Lat.vita: hayat Alm. Vitamin Fr. vitamine
Birçok metabolizma olayları için çok az miktarda gerekli olan ve bitkilerle alçak yapılı hayvanlar tararından sentezlenen, yüksek yapılı hayvanların besin yolu ile aldıkları çeşitli organik bileşikler. A, B, C, D, E, K viTamini vb. gibi çeşitleri vardır ve sadece birisinin yokluğu hastalık sebebidir.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

vitamin anlamı İng. vitamine
Vücutta metabolizma olayları için gerekli olu, p genellikle hayvansal ve bitkisel kökenli gıdalarla organizmaya giren ve eksikliğinde çeşitli hastalıkların ortaya çıktığı bir ilaç grubu.

BSTS / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

vitamin anlamı İng. vitamin
Genellikle hayvan vücudunda sentezlenemediği için eksojen nitelikli etkin besin maddeleri olarak tanımlanan, büyüme, sağlık, her türlü verim performansı gibi yaşamsal fonksiyonların devamlılığı için çok az miktarlarda gereksinim duyulan organik bileşikler.

BSTS / Kimya Terimleri Sözlüğü

vitamin anlamı İng. vitamin Alm. vitamin Fr. vitamine
Canlıların yaşamlarını düzenlemeye yarayan ve yoklukları türlü sayrılıklara yol açan karışık yapılı organik bileşikler sınıfı.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

vitamin anlamı Fr. vitamine
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

vitamin anlamı İng. vitamin
Vücuttaki fizyolojik ve metabolik işlevler için gerekli olup, hayvansal ve bitkisel besinlerle organizmaya giren, bir bölümü yağda bir bölümü suda eriyen, eksikliğinde çeşitli hastalıkların geliştiği bir grup organik maddelerden herhangi biri.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

vitamin anlamı İng. vitamin Lat.vita Alm. Vitamin Fr. vitamine
(Lât. vita = hayat), Yardımcı bir besin maddesi olup azlığı, bazan da çokluğu hastalık meydana getirir.

Güncel Türkçe Sözlük

vitamin anlamı
is. biy. Besinlerde az miktarda bulunan, vücutta yapılmayan, yağda ve suda eriyebilme özelliği bulunan, eksikliği çeşitli hastalıklara yol açan maddelere verilen genel ad.

İngilizce - Türkçe

vitamin anlamı
isim
1) viTamin

Kimya Terimleri Sözlüğü

vitamin anlamı İng. vitamin Alm. Vitamin Fr. vitamine
Suda veya yağda çözünen, normal beslenmede sağlık açısından gerekli olan, tıpta bazı özel metabolik eksiklerin düzeltilmesi amacıyla sınırlı biçimde kullanılan, bazı otoritelere göre fazla ölçüde alınması yararlı olmayan, küçük miktarları insan ve hayvan beslenmesi için gerekli olan, doğal ürünlerde bulunan veya sentetik olarak üretilen karmaşık yapılı organik bileşikler.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

vitamin anlamı Fr.vitamine
Genellikle taze besinlerde bulunan, vücutta eksikliği çeşitli hastalıklara yol açan, organizmaya besin veya ilaç olarak dışarıdan sağlanan maddelere verilen genel ad:§ "Müthiş bir kudret azizim... dedi, viTamin." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 106. § "Sadece vitamini ve lezzeti kaçmış bir soğanlı yahni bulabilirsiniz." -Peyami Safa, 20. Asır Avrupa ve Biz, 15. § "İlaçları da paylaşırdık, vitamin haplarını falan." -Adalet Ağaoğlu, Ruh Üşümesi, 76. § "Vitamin bulunalı beri, nefislerini körletip bol soğanlı domates salatasını da hor görmekten kurtuldular." -Nurullah Ataç, Günlerin Getirdiği~Sözden Söze, 49. § "…Vitaminli, limonlu ve zeytinyağlı bir salataya çatal uzatır." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 58.

"vitamin" için örnek kullanımlar

Normal süte oranla çok daha fazla kalsiyum, magnezyum ve vitamin içeriyor.
Much greater than normal milk, calcium, magnesium, and vitamin contains.
Kaynak: haber10.com
Bebeklere vitamin ve mineral takviye programlarını iyileştirmek ve sürdürmek.
Vitamin and mineral supplement to improve and maintain programs for babies.
Kaynak: aksam.com.tr
Ancak sonrasında vitamin eksikliği, saç dökülmeleri, kabızlık görülebilir.
However, after a vitamin deficiency, hair loss, constipation may occur.
Kaynak: sabah.com.tr
Hem vitamin kaynağıdır hem de lif zengini olduğu için kabızlığı da önler.
And a source of vitamins and is rich in fiber prevents constipation.
Kaynak: takvim.com.tr
Folik asit (Folat-polisin, C 19 H 19 N 7 O 6) B grubundan bir vitamin dir (B9). Yeşil yapraklarda yaygın olarak bulunduğundan bu ad
Kaynak: Folik asit
D vitamini, kalsiyum ve fosfor un sindirim yollarında kullanımı ve emilimi ile özellikle çocuklarda büyüme için gerekli vitamin .
Kaynak: D vitamini
E vitamini, kimyasal yapı itibarı ile bir tokol olup antisterilite vitamin olarak da bilinir. E vitamini yağda çözünen önemli bir
Kaynak: E vitamini
Siyanokobalamin, yaygın olarak B 12 vitamini olarak bilinen vitamin. Özellikle hayvansal doku larda bulunur. Sebze lerde bulunmaz, bu
Kaynak: B12 vitamini
Pantotenik asit (vitamin B 5), hem hayvansal hem de bitkisel kaynaklarda bulunabildiğinden dolayı yunanca "heryer" anlamına gelen "pantos"
Kaynak: Pantotenik asit
C vitamini, askorbik asit olarak da bilinir, suda eritilebilen ve birçok görevi olan vitamin . Çoğu hayvan lar ve bitki ler, kendi C
Kaynak: C vitamini
"Thio-vitamine" ("sülfür-içeren vitamin") anlamına gelmekte olup suda çözülebilen B kompleks vitaminlerinden birisidir. İlk keşfedilen B
Kaynak: Tiyamin
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.