Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yağız ne demek?

 - 4 sözlük, 8 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yağız anlamı
sf. 1. Esmer: "Yağız ve kuvvetli, analarının ardı sıra dokuzar onar gürbüz çocuk koşar." -Halikarnas Balıkçısı. 2. Doru: "Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç şakladı / Bir dakika araba yerinde durakladı." -F. N. Çamlıbel. 3. hlk. Yiğit: "Bunu o ilk zamanlardaki yağız savaşçı havasıyla dedi." -A. İlhan.

Kişi Adları Sözlüğü

Yağız anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Erkek
1. Esmer. 2. Doru. 3. Yiğit. 4. Bakımlı hayvan.

Türkçe - İngilizce

yağız anlamı
sıfat
1) swarthy
2) swart

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

yağız anlamı
1. Esmer, kara renkli.

*Alaşehir -Manisa
*Ayvalık -Çanakkale
*Düzce -Bolu
Güzlük *Araç -Kastamonu
*Çarşamba -Samsun
*Merzifon -Amasya
Küçük İsa *Zile -Tokat
-Kars
-Mardin
*Antakya -Hatay
Maksutlu *Şarkışla, Hacıilyas *Koyulhisar -Sivas
*Ayaş -Ankara
Köşker -Kırşehir
-Kayseri
*Fethiye -Muğla

yağız anlamı
1. Yiğit. 2. Tavlı, bakımlı hayvan.
yağız anlamı
Ters, huysuz, inatçı.

Köşker -Kırşehir
Çiftepınar *Mersin -İçel

yağız anlamı
Kara.

*Güdül ve köyleri Ankara

yağız anlamı
Güzel.

Lamus *Ermenek Konya

yağız eş anlamlısı

esmer
is. 1. Siyaha çalan buğday rengi. 2. Kurşuni renk: "Sazlı köyü ayaklandığı zaman gökyüzü daha esmerdi." -T. Buğra. 3. sf. Bu renkte olan. 4. sf. Teni ve saçları karaya çalan, koyu buğday rengi olan (kimse), yağız: "Üzülüyor ama üzüntüsü, kızının esmer güzeli olmasına..." -S. F. Abasıyanık.
siyah
is. 1. Kara (II), ak, beyaz karşıtı: "İri siyah gözlerini kalın kaşlarıyla beraber kaldırdı." -Ö. Seyfettin. 2. sf. mec. Bu renkte olan: Siyah ekmek. 3. Baskıda başka harflerden daha kalın görünen harf türü.
yiğit
is. 1. Delikanlı, genç erkek: "Yiğide ölüm geçine / Al beni zülfün ucuna / Sallanayım tel yerine." -Karacaoğlan. 2. sf. Güçlü ve yürekli, kahraman, alp. 3. sf. mec. Gözü pek, düşüncelerini açıkça söylemekten çekinmeyen (kimse): O yiğit adamdır, gerçeği söylemekten çekinmez.

"yağız" için örnek kullanımlar

Film gösteriminin ardından Baykan, Yağız ve Şanlı ile belgesel yönetmeni Deniz Yeşil'e birer plaket verildi.
Following the screening of the movie Baykan, swarthy and with glorious sea to green documentary filmmaker was given a plaque.
Kaynak: haberciniz.biz
Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle dünyanın 150 ülkesine giden Anadolu'nun yağız delikanlıları, gittikleri yerlere sevgi, kardeşlik ve hoşgörü tohumları ekiyorlar.
Another compilation, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle swarthy young men of Anatolia to the world's 150 countries, the places of love, brotherhood and tolerance abandon seeds.
Kaynak: timeturk.com
Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle dünyanın 150 ülkesine giden Anadolu'nun yağız delikanlıları, gittikleri yerlere sevgi, kardeşlik ve hoşgörü tohumları ekiyorlar.
Turks, Kurds, Laz'ıyla, Circassians and swarthy boys from Anatolia to the world's 150 countries, the places of love, brotherhood and tolerance abandon seeds.
Kaynak: haberler.com
Bu renkler de kendi aralarında çeşitli gruplara ayrılır (kuzguni yağız, donuk yağız, kirli yağız vb. At'ın tarihçesi : Avrupa , Asya ,
Kaynak: At
Nüfus ! : 2004 -mustafa yağız: 1999 -mustafa yağız: 1994 -mehmetali yağız. Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme
Kaynak: Uğurtaş, Hamur
İstemi Kağan hakkında Kül Tigin yazıtlarında "Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındıkta, ikisi arasında insan oğlu kılınmış.
Kaynak: İstemi Yabgu
bu beyliğin asıl kurucusu Germiyan oğlu (yağız) Ali Şir bey M.S.1282 yılında Alaşehir,Kula ve Selendi'yi Bizanslılardan geri alınca,
Kaynak: Avlaşa, Selendi
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.