Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yakalı ne demek?

 - 4 sözlük, 6 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yakalı anlamı
(I) sf. Herhangi bir biçimde yakası olan: "Damat orta yaşlı bir zat olup kadife yakalı lacivert bir palto giymişti." -H. Taner.
yakalı anlamı
(II) is. hlk. Boynu üzerinde manto yakasına benzeyen tüyleri bulunan bir güvercin türü.

Türkçe - İngilizce

yakalı anlamı
collar

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

yakalı anlamı
İri memeli kadın.

*Mut ve köyleri -İçel

yakalı anlamı
Omuzları, kanatları düzesinden, manto yakası gibi kürklü bir çeşit güvercin.

*Tire -İzmir

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Yakalı anlamı
Çankırı ili, Atkaracalar ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"yakalı" için örnek kullanımlar

Eğitilmiş mavi yakalı personelin durumu ise çok iyi.
Blue-collar employees trained in a very good condition.
Kaynak: haberler.com
2009'daki küresel krizde çareyi Türk yönetici transferinde bulan Dubai'de 5 bin kişiye ulaşan beyaz yakalı Türkler, ticaretin rotasını Türkiye'ye kaydırdı.
The global crisis in 2009, the transfer of administrative remedy, which the Turkish Cypriots in Dubai five thousand people, reaching white-collar trade routes shifted to Turkey.
Kaynak: sabah.com.tr
Mor yakalı lori (Eos squamata), papağangiller familyasından bir papağan türüdür. Mor yakalı lori, Endonezya 'ya özgü bir türdür.
Kaynak: Mor yakalı lori
Kırmızı yakalı lori (Trichoglossus rubritorquis), papağangiller familyasından bir papağan türüdür.Avustralya 'nın kuzeyinde yaşar.
Kaynak: Kırmızı yakalı lori
resmi bir giyim çeşididir. Ceket ve pantolon genellikle siyah iken içine beyaz kesik yakalı bir gömlek giyilir ve siyah papyon takılır.
Kaynak: Smokin
Parazoa'nın diğer çokhücrelilerden bağımsız olarak bir hücreliler in yakalı kamçı taşıyan koloniyal kamçılılar dan türediği sanılmaktadır
Kaynak: Parazoa
Üç Ambarlı Süvarisi - Abdülaziz döneminde bu subaylar, açık yakalı barut rengi bir ceket ve aynı renkte bir pantolon giyerdi.
Kaynak: Osmanlı Donanması
Bu kavram , çoğunlukla "beyaz yakalı" diye tâbir edilen çalışan grubunu kapsamaktadır. İş adamı özel kişi ya da tüzel kişi olabilir.
Kaynak: İş adamı
Türler ve alt türler: Mor yakalı lori , Eos squamata, (Boddaert) 1783 Eos squamata obiensis, Rothschild 1899 Eos squamata riciniata, (Bechstein
Kaynak: Eos (cins)
Alp'in üzerindeki kıyafet, sağdan sola doğru kapanan ‘V' yakalı kısa kaftan, dar süvari pantolonu, diz altında kalan kısa yumuşak
Kaynak: Altın elbiseli adam
Trichoglossus (haematodus) rubritorquis Vigors ve Horsfield, 1827 (Kırmızı yakalı lori ) Trichoglossus euteles (Temminck, 1835) (Zeytin
Kaynak: Trichoglossus
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.