Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yalancı gebelik ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Doğum ve Jinekoloji Terimleri Sözlüğü

yalancı gebelik anlamı İng. pseudopregnancy, false pregnancy
1. Gebe olmayan köpeklerde kızgınlıktan sonra prolaktin hormonuna bağlı olarak gelişen, normal diöstrüs dönemi veya iştah ve kilo artışı, karnın büyümesi, huzursuzluk, sinirlilik, karanlık yerlere saklanma, analık davranışları, yuva hazırlama, memelerin gelişmesi ve süt salgısının başlaması gibi belirtiler gösteren klinik bozukluk, psöydopregnansi. 2. Kısraklarda gebeliğin 15-140. günleri arasındaki embriyonik ölümler sonucu ortaya çıkan durum. İki tipi vardır. Tip I'de 15-36. günlerdeki yavru kayıpları sonucu ortaya çıkan durumdur. Kalıcı korpus luteum vardır, kızgınlık görülmez, gebelik faaliyetleri devam eder ve rezorbsiyonla sonuçlanır. Tip II'de yavru ölümü 37-140. günler arasında görülür. Bu tipte PMSG salınımı normal devam eder ve kısrak mevsimi boş geçirir.

BSTS / Dölerme ve Suni Tohumlama Terimleri Sözlüğü

yalancı gebelik anlamı İng. pseudopregnancy
Gebelik olmadığı durumda annenin bazı gebelik belirtileri göstermesi, özellikle gebelik söz konusu olmaksızın dişinin bazı subjektif belirtilere dayanarak kendini gebe hissetmesi.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

yalancı gebelik anlamı Lat.pseudo-gestatio
(Anatomi) Bazı memeli hayvanlarda ve insanda döllenme olayı olmadan çiftleşme sonucu dişilerin gebelik belirtileri göstermesi. Gonadotropik hormonların etkisi altında hipofizden luteinizan hormon salgılanarak korpus luteum gelişmeye devam eder. Hipofizin sinirsel uYarımlardan etkilenmesi durunca LH salınımı sonlanarak yalancı gebelik sonlanır.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

yalancı gebelik anlamı İng. false pregnancy, phantom pregnancy, pseudopregnancy, pseudocyyesis
Dişi köpeklerde kızgınlıktan 40-60 gün sonra görülen kalıcı sarı cisimden kaynaklanan rahimde dölüt bulunmamasına rağmen gebeliğin tüm belirtilerinin görülmesi. Köpek kızgınlık döngüsünün normal bir parçasıdır, ancak kimi dişi köpeklerde aşırı süt sekresyonu ve davranış değişiklikleri gibi belirgin klinik bulgulara neden olur.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.