Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yalıçapkını ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

yalıçapkını anlamı İng. kingfisher Lat.Alcedo atthis Alm. Eisvogel Fr.martin pecher
Gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, yalıçapkınıgiller (Alcedinidae) familyasından, 17 cm kadar uzunlukta, sırtı mavi ve yeşil, karnı pas renginde, nehir ve göl kenarlarında, kışın deniz kenarlarında yaşayan, yurdumuzda her mevsim görülen, küçük balık, yengeç ve böceklerle beslenen, suda yaşayan böcek lârvalarını yiyen, sindirilmeyen besinleri ise yumak hâlinde dışarı atan bir kuş türü.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

yalıçapkını anlamı Lat.Alcedo atthis Fr. martin pecher
(zooloji)

Güncel Türkçe Sözlük

yalıçapkını anlamı
is. hay. b. Yalıçapkınıgillerden, su kıyılarında yaşayan, sırtı mavi ve yeşil, karnı pas rengi bir kuş, emircik, iskele kuşu (Alcedo atthis).

Türkçe - İngilizce

yalıçapkını anlamı
isim
1) kingfisher
2) halcyon
3) wood kingfisher
4) laughing jackass

"yalıçapkını" için örnek kullanımlar

Alaca yalıçapkını (Ceryle rudis), Cerylidae familyasına ait bir kuş tür ü. Alt Sahra Çölü Afrika boyunca ortaktırlar ve Türkiye 'den Çin
Kaynak: Alaca yalıçapkını
İzmir yalıçapkını (Halcyon smyrnensis), Halcyonidae familya sından bir kuş tür ü. Büyük bir yalıçapkını olup, 28 cm kadardır.
Kaynak: İzmir yalıçapkını
Bayağı yalıçapkını (Alcedo atthis), Alcedinidae familyasına ait bir kuş tür ü. Boyları 16 cm kadardır. Kanat açıklıkları yaklaşık 25
Kaynak: Bayağı yalıçapkını
burunlu maymun , Borneo orangutanı , Borneo cüce fili , boynuzgaga , cüce yalıçapkını , Atlas güvesi , fener böceği , Borneo bulutlu parsı .
Kaynak: Borneo
Galeri : jpg | Alaca yalıçapkını Resim:Pallid_Harrier. jpeg | Bozkır tuygunu Resim:Steppenadler. jpg | Bozkır kartalı Resim:Steinlerche.
Kaynak: Türkiye'de yok olmak üzere olan kuş türleri
Ancak koi pahalı bir balıktır ve onları balıkçıl , yalıçapkını , kedi , tilki ve porsuk gibi hayvanlardan korumak için özel havuz
Kaynak: Koi
260 mm arasında değişir. Bayağı sığırcık , fare ve kertenkele ana besinleri arasındadır. Alaca yalıçapkını da sevdiği avlardan birisidir.
Kaynak: Avustralya kerkenezi
Gökkuzgunlar (Coraciiformes) : Mavi yanaklı yalıçapkını (Cittura cyanotis) Gergedan boynuzgagası (Buceros bicornis) Malabar kara
Kaynak: Neredeyse tehdit altındaki türler
Gökkuzgunlar (Coraciiformes) : Kutsal yalıçapkını (Todiramphus sanctus) Güvercinler (Columbiformes) : Kaya güvercini (Columba livia)
Kaynak: Asgari endişe altındaki türler
kara leylek , kuzgun , bıldırcın , keklik , ağaçkakan , yalıçapkını , sincap , kertenkele , küpeli yılan , çeşitli kemirgenler, susamuru
Kaynak: Gerede
Komisyonu Başkan Yardımcısı) Abdurrahman Tekin tarafından çizilen karakter, İzmir'de görülen nadir türlerden yalıçapkını 'ndan esinlenmiştir.
Kaynak: 2005 Dünya Üniversite Yaz Oyunları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.