Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

balinalar ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

balinalar anlamı İng. whales Lat.Cetacea, cetus: balina Alm. Wale Fr. baleines
Memeliler (Mammalia) sınıfının, etenliler (Placentalia) alt sınıfından, genellikle denizlerin soğuk bölgelerinde yaşayan, derileri düz ve çoğunda tüysüz, başları büyük, ön ayakları yüzgeç biçiminde, art ayakları olmayan, kuyrukları balık kuyruğu gibi olup yatay şekilde, başın gerisinde 1-2 burun deliği bulunan, burun deliklerinden su fışkırtan, Eosen devrinden beri yaşayan, dişli balinalar (Odontoceti) ve dişsiz balinalar (Mysticeti) alt takımları iyi bilinen bir takım.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

balinalar anlamı Lat.Cetacea Fr. cétacés
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

balinalar anlamı Lat.Cetacea
Genellikle denizlerin soğuk bölgelerinde yaşayan, derileri düz ve çoğunda tüysüz, başları büyük, ön ayakları yüzgeç biçiminde, arka ayakları olmayan, kuyrukları balık kuyruğu gibi olup, yatay biçiminde, başın gerisinde 1–2 burun deliği bulunan, burun deliklerinden su fışkırtan dişli balinalar (Odontoceti) ve dişsiz balinalar (Mysticeti) alt takımları bulunan bir takım.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

balinalar anlamı İng. whales Lat.cetus Alm. wale Fr. Baleines
(Cetacea), (Lât. cetus=balina): Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının etenliler (Placentalia) alt-sınıfının (bakınız») bir takımı. Bazıları ırmak ağızlarına kadar göç ederlerse de yeğin denizlerin soğuk bölgelerinde yaşarlar. Derileri düz, bezsiz ve çoğunluğunda tüysüzdür. Balık biçimi olup başları büyüktür. Ön ayakları yüzgeç biçimindedir. Ard, ayakları yoktur. Kuyruk balık kuyruğu gibi olup yataydır. Başın gerisinde 1-2 burun deliği vardır. Akciğerlerden çıkan hava solunumdan meydana gelen nemle birlikte fıskiye biçiminde burun deliğinden dışarı fışkırır. Eosen devrindenberi yaşarlar. Bazıları taşıl olmuştur. Yaşayanlar dişli-balinalar (Odontoceti) ve dişsiz-balinalar (Mysticeti) olmak üzere iki alt-takım yaparlar (bakınız»). Çok avlandıklarından soyları tükenmektedir.

Güncel Türkçe Sözlük

balinalar anlamı
ç. is. hay. b. Örnek hayvanı balina olan, kutup denizlerinde yaşayan memeli hayvanlar familyası.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.