Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yarışım ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Tecim, Maliye, Sayışmanlık ve Güvence Terimleri Sözlüğü

yarışım anlamı İng. competition Osm. rekabet Fr. concurrence
1. Kendi mallarının satışını kolaylaştırma ve hızlandırma, başkalarına ilişkin malların satışını da yavaşlatma ve engelleme amacıyla tecimci ve yapımcılar arasında uygulanan yarışım. 2. Aynı düzeyde aynı tür mallar arasında satışı yoğunlaştırma ve karşıtına ilişkin malların satışını engelleme amacıyla malın satış koşulları ve özelliğiyle niteliğinde daha olumlu sonuçlar sağlayarak çabalarda bulunma.

Güncel Türkçe Sözlük

yarışım anlamı
is. Yarışma.

yarışım eş anlamlısı

yarışma
is. 1. Yarışmak işi, müsabaka. 2. Bilgi, yetenek, güzellik vb.nde üstünlüğünü göstermek için yarışmak işi, yarış, yarışım. 3. Ticarette üstünlük kazanma çabası, rekabet.

"yarışım" için örnek kullanımlar

Fin pilot, "Geçtiğimiz yıl tüm yarışlarda bulunmama, bazı antrenmanlara çıkıp, bazı testlerde araca geçmeme rağmen, bu benim ilk yarışım olacak" dedi.
Finn, "all the races last year absence, out of some training sessions, vehicle pass some tests, but this will be my first race," he said.
Kaynak: turkiyef1.com
"Bu benim Formula 1'deki ilk yarışım ve yarışın başında pek çok duygu ve düşünceye kapılabilirsiniz. Bunları bir tarafa bırakıp odaklanmak çok önemli."
"This is my first race in Formula 1 at the beginning of the race might get many feelings and thoughts. Put aside to focus on them is very important."
Kaynak: turkiyef1.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.