Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yassı solucanlar ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

yassı solucanlar anlamı İng. flatworms Osm. ariz-ül-cisim Lat.Plathelminthes Alm. Plattwürmer Fr. vers plats
Şeritleri ve yapraksolucanları içine alan, iki yanlı bakışık, yumuşak ve oldukça yassılmış, vücutlu solucanlar topluluğu; yassı kurtlar.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

yassı solucanlar anlamı İng. flatworms Lat.Platyhelminthes, platy: yassı Alm. Plattwürmer Fr. vers plats helmins: kurt, solucan
Birincil ağızlılar (Protostomia) filumunun, ilkel solucanlar (Scolecida) dalından, yassı, yaprak biçiminde ve yumuşak vücutlu, anüsleri oluşmamış, iki yanlı bakışımlı, bölütsüz ve sölomları olmayan, bazısı serbest, bazısı asalak yaşayan, asalak olanlarda döl değişimi ve başkalaşım görülen, türbelarlar (Turbelaria), trematodlar (Trematodes), şeritler (Cestodes) olmak üzere üç takımı içine alan bir sınıf. Yassı kurtlar.

BSTS / Parazitoloji Terimleri Sözlüğü

yassı solucanlar anlamı İng. platyhelminthes, flatworms
Alttan ve üstten basık, bilateral simetrik, bölütsüz, vücut boşluğu, trematodlar hariç sindirim sistemi, iskelet, solunum ve dolaşım sistemleri bulunmayan, anüsleri oluşmamış, kimisi serbest, kimisi asalak yaşayan, asalak olanlarda döl değişimi ve başkalaşım görülen, vücut yüzeyi tegumentle kaplı, boşaltı sistemi olarak görev yapan bir protonefridyuma sahip, genellikle hermafrodit olan, türbelarlar (Turbeleria), trematodlar (Trematoda), şeritler (Cestoda) olmak üzere üç sınıfı içine alan bir bölüm, yassı kurtlar.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

yassı solucanlar anlamı Lat.Plathelminthes
Birincil ağızlılar (Protostomia) bölümünün, yassı yaprak biçiminde ve yumuşak vücutlu anüsleri oluşmamış, iki yanlı bakışımlı, bölütsüz ve sölomları olmayan ve rejenerasyon yetenekleri fazla olan bir şube, yassı kurtlar.

Güncel Türkçe Sözlük

yassı solucanlar anlamı
ç. is. hay. b. Tenya ve kelebek asalağı gibi, vücutları yassı ve uzun olan solucanlar takımı.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.