Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Yayladere ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Yayladere anlamı
öz. is. (yayla'dere) Bingöl iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Yayladere anlamı
Gümüşhane ili, Kale bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Yayladere" için örnek kullanımlar

Yayladere ilçesi : Xolxol), Doğu Anadolu Bölgesi 'nde Bingöl iline bağlı bir ilçedir. Tarihçe: Yayladere; M.Ö. 2100 yıllarında Komukların ve
Kaynak: Yayladere
Yayladere, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köy dür. tarihinde rum ve ermeniler yaşamıştır. Kültür: gayet güzel yemekleri vardır
Kaynak: Yayladere, Gümüşhane
Hasköy: Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir mahalle dir. Mahalle sınırları içerisinde bir de kaplıca bulunmaktadır.
Kaynak: Hasköy, Yayladere
Korlu, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Korlu, Yayladere
Aydınlar, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aydınlar, Yayladere
Çatalkaya, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski adı Gimek idi sonradan Çatalkaya olarak değiştirilmiştir
Kaynak: Çatalkaya, Yayladere
Sürmelikoç, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Sürmelikoç (Çemizeyne) köyünün yerleşimi ve nereden gelindiği
Kaynak: Sürmelikoç, Yayladere
Batıayaz, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Batıayaz, Yayladere
Zeynelli, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Zeynelli, Yayladere
Çalıkağıl, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Çalıkağıl, Yayladere
Çayağzı, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Çayağzı, Yayladere
Günlük, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Günlük, Yayladere
Doğucak, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Doğucak, Yayladere
Dalbasan, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Dalbasan, Yayladere
Kalkanlı, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kalkanlı, Yayladere
Yaylabağ, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Yaylabağ, Yayladere
Güneşlik, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Güneşlik, Yayladere
Bilekkaya, Bingöl ilinin Yayladere ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bilekkaya, Yayladere
Sülbüs Dağı Bingöl 'ün Yayladere ilçesinde bulunan bir dağ. Sülbüs Dağı Yayladere ilçesi'nin Kuzey Batısında yer almaktadır.
Kaynak: Sülbüs Dağı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.