Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yeleli ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yeleli anlamı
sf. Yelesi olan (hayvan).

Türkçe - İngilizce

yeleli anlamı
maned

"yeleli" için örnek kullanımlar

Neden başka bir hayvan değil de Gök yeleli Bozkurt'u sembol edindik? Bozkurt'un özelliklerini temel olarak şu şekilde sıralamak mümkündür:
Kaynak: TÜRKLER NEDEN BOZKURT'U SEMBOL OLARAK SEÇTİ?
tilkisi, Culpeo, Culpeo tilki veya Patagonya tilkisi olarak da bilinir, yeleli kurt dan sonra Güney Amerika 'nın en büyük yaban köpeği türü.
Kaynak: And tilkisi
Ancak, örneğin bayağı tilki den daha çok yeleli kurt la yakın akrabalık gösterir. Özellikleri: Yengeç yiyen tilki, şekil ve büyüklük olarak
Kaynak: Yengeç yiyen tilki
Bu türün üyesi olduğu Rusa alt cinsinde bulunan koyu kahverengi renkli ve yeleli diğer geyik türleri de sambar adıyla tanınır.
Kaynak: Sambar geyiği
Aygır yeleli olarak betimlenir. Etimoloji Yab/Yap/Cab/Çap) kökünden türemiştir. Yapan (bozgunculuk ve kötülük eden) demektir.
Kaynak: Yabaş Han
Oynadığı dönemde uzun yeleli saçları ve hırçın futbolu sebebiyle "Tarzan" diye anıldı. Santrfor , sağ açık, sol açık ve sağ iç olarak
Kaynak: Alper Akarca
Burada yeleli kurt lar, iki parmaklı tembelhayvan lar, çita lar ve Asya yaban eşeği (kulan) başarıyla üretilmiştir. Doğal park görünümünde
Kaynak: Prag Hayvanat Bahçesi
Gök yeleli, gök kuyruklu tabirleri kullanılır. Başkurtlar kurttan türediklerine inanırlar ve isimleri de bu yüzden Baş-Kurt şeklindedir.
Kaynak: Kurt Ata

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.