Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yelkencilik ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yelkencilik, -ği anlamı
is. Teknelerle yapılan gezi, spor ve yarışmalar.

"yelkencilik" için örnek kullanımlar

Boca, bir yelkencilik terim i olup, yelkenli tekne nin rüzgar a karşı pozisyon almasıdır. Bocalayan tekne yerinde durur, hatta çok
Kaynak: Bocalamak (denizcilik)
Kavança, bir yelkenlinin rüzgarın geliş yönünün tersine doğru teknenin kontrası değişene kadar dönmesi anlamında kullanılan yelkencilik
Kaynak: Kavança
Tramola, bir yelkenli nin rüzgarın geliş yönüne doğru teknenin kontra sı değişene kadar dönmesine denilen yelkencilik terimidir.
Kaynak: Tramola
yarıştı Müsabakaların büyük kısmı başkent Pekin 'de gerçekleşirken, futbol ve yelkencilik gibi bazı branşlar başka şehirlerde de düzenlendi.
Kaynak: 2008 Yaz Olimpiyatları
Başlangıçta yelkencilik ve yüzme spor dallarına ağırlık vermiş, sonradan Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl voleybol oynamıştır.
Kaynak: Tuğba Özay
O zamanlar ülkemizde bulunan İngiliz gemicilerden, getirdikleri "yöle" tipi teknelerle, amatörce yelkencilik çalışmalarına başlandı.
Kaynak: Galatasaray Yelken Şubesi
Kulüpte yörenin çocuklarına ve yaz okullarına katılan tüm yurttan çocuklara yelkencilik öğretmektedir. Kulüp çalışmaları nedeniyle Myway
Kaynak: Haluk Karamanoğlu
aylarında turist çekmektedir. Skälderviken Körfezi , şehri ayrıca yelkencilik , dalga sörfü ve rüzgar sörfünde önemli bir merkez yapmaktadır.
Kaynak: Ängelholm
Boş zamanlarında ailesi ile yelkencilik yapmaktan,golf oynamaktan ve favori sporlarından olan Hockey'i televizyonda izlemekten hoşlanır.
Kaynak: W. James McNerney, Jr.
tenis , yüzme , plaj voleybolu , sörf , otomobil yarışları ve yelkencilik Brezilya'nın Dünya çapında başarılar elde ettiği spor dallarıdır.
Kaynak: Brezilya
Uçurtma sörfü Kite surfing , rüzgar sörfü , balıkçılık, dalgıçlık, yelkencilik sporlarına, kamp yapmaya doğa yürüyüşlerine uygun çok
Kaynak: Çanakkale

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.