Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yenidünya ne demek?

 - 5 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

yenidünya anlamı İng. loquat, Japan medlar Lat.Eriobotrya japonica Alm. Japanische Mispel Fr. neflier du Japon, bibacier
Gülgiller (Rosaceae) familyasından, ana vatanı Çin ve Japonya olan, ülkemizde kültürü yapılan, her dem yeşil bir tür. Malta eriği.

BSTS / Coğrafya Terimleri Sözlüğü

Yenidünya anlamı İng. New World Alm. Neue Weld Fr. Nouveau Monde
Kolomb'un tanıtma gezilerinden sonra, Amerika'nın güney bölümüne verilen, sonradan bu anakaranın bütünü için kullanılan ad.

Güncel Türkçe Sözlük

yenidünya anlamı
is. 1. bit. b. Gülgillerden, Akdeniz çevresinde yetişen, büyük, pürüzsüz ve sert yapraklı bir ağaç (Eriobotrya Japonica). 2. bit. b. Bu ağacın erik büyüklüğünde, iri çekirdekli, sarı renkli, sulu ve mayhoş meyvesi, Malta eriği. 3. Renkli veya sırlı sırçadan yapılan, süs olarak asılan top. 4. Orta oyununda ev dekoru olarak kullanılan kafes biçiminde paravan.

Türkçe - İngilizce

Yenidünya anlamı
isim
1) loquat
2) Japanese medlar

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

yenidünya anlamı
1. Yeni doğmuş çocuk. 2. Yeni doğmuş hayvan yavrusu.
yenidünya anlamı
1. Döngel, muşmula da denilen bir meyve. 2. Börülce. 3. Küçük çekirdekli ince kabuklu bir karpuz.
yenidünya anlamı
Alafrangalığa özenen.

Bahçeli *Bor -Niğde

"yenidünya" için örnek kullanımlar

Darwin nandusu (Pterocnemia pennata), yenidünya deve kuşları (Rheiformes) takımının, nandugiller (Rheidae) familyasından bir kuş tür ü.
Kaynak: Darwin nandusu
Kebaplar; kuşbaşı kebap (tike), kıyma kebabı , sarımsak kebabı , soğan kebabı , patlıcan kebabı , sebzeli kebap , ayva kebabı , yenidünya
Kaynak: Gaziantep mutfağı
değişik sebzeler; elma , kayısı , şeftali , kiraz , kivi , portakal , limon , nar , karpuz , yenidünya ve zeytin yetiştirilen ürünlerdendir.
Kaynak: Batısandal, Erdemli
az miktarlarda portakal , mandalina , limon , kayısı , erik , yenidünya , nar , ayva , üzüm , incir ; ancak Örendüzü, Hasancık ve Yağırat
Kaynak: Yenikaş, Aydıncık
Yetişen diğer mahsüller: Şeftali, elma, armut, erik, kiraz, vişne, çilek, kivi, nar , üzüm, ceviz, fındık, patates, muşmula, yenidünya,
Kaynak: Karpuzlu, Bafra
Ek iş olarak köylüler, sezonuna göre erik toplayarak, portakal ve muşmula (yenidünya ) toplayarak da geçimlerini sağlmaktadırlar.
Kaynak: Obaalacami, Alanya
kiraz, kayısı, nar, üzüm, ayva, elma, armut, incir, kavun, karpuz, ivaz, ıhlamur, kızılcık, mahlep, muşmula ve dut, yenidünya,kivi ve pepinodur.
Kaynak: Erbaa Ovası

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.