Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yerbilim ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

yerbilim anlamı İng. geology Osm.arziyat Fr. géologie
1- Yerküresinin oluşunu, yapısını, kaya ve maden türlerini inceleyen bilim. 2- Öğrencilere yerküresinin genel yapısı, yer kabuğunun değişmesine etmen olan iç ve dış güçler, yer kabuğunun devinimleri, doğal enerji kaynakları ile yer tarihi üzerinde temel bilgiler kazandırmak amacıyla lisede ve kimi yüksek okullarda okutulan ders.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

yerbilim anlamı
bakınız» yer bilimi.

BSTS / Uygulayım Terimleri Sözlüğü

yerbilim anlamı İng. geology Osm.jeoloji Fr. géologie
Yerin ve yerdeki yaşarlığın gelişme tarihini, yerkabuğunun bileşimini yapı koşullarını, evrimlerindeki dağılışlarını inceleyen bilim.

BSTS / Yerbilim Terimleri Sözlüğü

yerbilim anlamı İng. Geology Osm.ilm-i arz Alm.Geologie Fr. géologie
Yerin ve yerdeki yaşarlığın gelişme tarihini, yerkabuğunun bileşimini, yapı koşullarını ve evrimlerde egemen olan güçleri inceleyen bilim.

Türkçe - İngilizce

yerbilim anlamı
isim
1) geology

"yerbilim" için örnek kullanımlar

Alfred Lothar Wegener, Alman meteorolog ve yerbilim ci (1 Kasım 1880 , Berlin , Almanya - 2 Kasım 1930 , Grönland ). meteoroloji ve
Kaynak: Alfred Lothar Wegener
zamandizim olarak da bilinir, yerbilimsel olayların ve oluşumların zamansal sıralamasını yapan ve kayaç ların yaşını saptayan yerbilim dalı.
Kaynak: Jeokronoloji
üzere, maddeyi inceleyen kimya , canlıyı inceleyen biyoloji , gök cisimlerini inceleyen astronomi ve yerbilim doğa bilimlerinin altdallarıdır.
Kaynak: Doğa bilimleri
yeryüzünde meydana gelen arkeoloji k, paleobotanik ve yerbilim sel olayların mutlak tarihlenmesi için kullanılan ana yöntem durumuna gelmiştir.
Kaynak: Radyokarbon tarihleme yöntemi
Bunlar; ilahiyat, hukuk, sanat, sosyal ve politik bilimler, ekonomi ve iş yönetimi, yerbilim ve çevre, biyoloji ve tıp fakülteleridir.
Kaynak: Lozan Üniversitesi
maddi ve enerjetik döngüleri ve bunların atmosfer ve hidrosfer ile etkileşimlerini yer ve zaman bakımından konu alan bir yerbilim dalıdır.
Kaynak: Jeokimya
Özellikle yerbilim,madencilik ve mineroloji konularında olmak üzere ansiklopediye 400 kadar madde yazdı. Hasımlarının "Holbach Takımı" adını
Kaynak: Paul Henri Thiry d'Holbach
Willard Frank Libby (d. 17 Aralık 1908 - ö. 8 Eylül 1980 ), ABD 'li fiziksel kimya ger. Arkeolog lar, antropolog lar ve yerbilim ciler
Kaynak: Willard Libby
Coğrafya atlasları ilgili bölge konusunda iklim , yerbilim, bitki örtüsü ya da nüfus gibi konuları içeren tematik bilgiler de
Kaynak: Atlas (harita)
Bryson kitabını, kimya , paleontoloji , astronomi , parçacık fiziği , yerbilim gibi yerlerin ziyaret edildiği, bir seyahat kitabı
Kaynak: Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi
Aynı üniversite de yerbilim dersleri vermeye başladı 1829 . 1829 yılında Journal of Natural and Geographical Science 'in başına geçti.
Kaynak: William Francis Ainsworth
Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri ise yerbilim ve deprem araştırmalarıyla ülkemize önemli katkılar getirmektedir. Jeofizik
Kaynak: Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.