Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yevmi ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yevmi anlamı
sf. (yevmi:) esk. Günlük, gündelik.

yevmi eş anlamlısı

gündelik
is. 1. Gün hesabıyla veya her gün ödenen para, yevmiye: "Hayat pahalılığı arttıkça işçi gündeliklerine yeni zam istekleri gelecek." -F. R. Atay. 2. Günlük iş: "Onca hayhuy arasında, gündeliğin olağan mucizelerini iyiden iyiye unutmuştu." -M. Mungan. 3. sf. Her günkü, yevmi: "Her evde olduğu gibi gündelik yaşantısı boyunca kimse bunları fark etmezdi." -A. İlhan. 4. sf. Her gün yayımlanan, her gün çıkan: "Birkaç ay sonra Türkiye'de ilk gündelik spor gazetesini çıkarıyordu." -H. Taner.
günlük
(I) sf. 1. O günkü, o günle ilgili. 2. Üzerinden gün geçmiş veya geçecek: On günlük çocuk. Sekiz günlük gezi. 3. Her gün yapılan, her gün yayımlanan, her gün çıkan: Günlük gazete. 4. is. Günü gününe tutulan hatıra, günce, muhtıra. 5. is. ed. Günü gününe tutulan anı yazısı veya bu yazıları içine alan eser, günce.
günlük
(II) is. Tütsü için kullanılan bir çeşit ağaç sakızı.

"yevmi" için örnek kullanımlar

Lisesi)ne kabul olmuştur , haftalık Malumat Mecmuası sahibi Baba Tahir'in yevmi (günlük) Fransızca Servet Gazetesin de çeşitli yazıları çıkmıştır.
Kaynak: Muzaffer Gavsi Bilal
Tarihçe: Şefaat kıl gaziyanı Resulullaha yevmi mizan. Rahmet kıl bu kuluna ey hüdai müstean. Ya rabbi lütuf kıl bu garip Muhammed kulun ile kıl
Kaynak: Karabaşlı, Devrek
Gazetenin adının altında Türkçe yevmi gazete, idare yeri İstanbul, Cağaloğlu yazıyordu. İlk sayıda Yunus Nadi'nin sunuşu ve Mustafa Kemal
Kaynak: Cumhuriyet (gazete)

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.