Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yevmiyeli ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yevmiyeli anlamı
sf. Yevmiyeye bağlı olan: "Marangoz atölyesinde yevmiyeli olarak çalışıyordu." -Ç. Altan.

"yevmiyeli" için örnek kullanımlar

Sosyal güvenlik kapsamında olmayan ücretli ve yevmiyeli çalışanların oranı ise önceki yılın aynı dönemine göre 2,5 puan azalarak yüzde 22 oldu.
And casual employees are not covered by the social security wage rate decreased by 2.5 percentage points over the same period of the previous year was 22 per cent.
Kaynak: diyarbakirsoz.com
SOSYAL güvenlik kapsamında olmayan ücretli ve yevmiyeli çalışanların oranı ise önceki yılın aynı dönemine göre 2.5 puan azalarak yüzde 21.9 oldu.
Paid and casual workers are not covered by the social security rate decreased by 2.5 percentage points over the same period of the previous year was 21.9 percent.
Kaynak: aksam.com.tr
Ücretli veya yevmiyeli olarak çalışan kadınların oranı yüzde 54,3 iken, kendi hesabına çalışan kadınların oranı yüzde 10,8 seviyesinde bulunuyor.
Paid or 54.3 per cent, while the proportion of women working as casual employee, self-employed women stands at 10.8 percent.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Bu dönemde istihdam edilenlerin yüzde 64,1'i ücretli veya yevmiyeli, yüzde 5'i işveren, yüzde 18,8'i kendi hesabına, yüzde 12,1'i de ücretsiz aile işçilerinden oluştu.
During this period, 64.1 percent of employed persons' i paid or casual 5 per cent of employers, 18.8 percent of the self-employed, 12.1 per cent of unpaid family workers i also occurred.
Kaynak: cnnturk.com
Ardından 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu 'nda yevmiyeli oyuncu olarak yer almaya başladı. Daha sonra, 2002 yılında kadrolu olarak
Kaynak: Yurdaer Okur
Dönemin sendika yöneticileriyle ters düştü ve 1976 yılında yeniden Gelik Kömür Üretim Bölgesi'nde yevmiyeli hesap memuru/puantör olarak
Kaynak: Şemsi Denizer
Ahmet Paşa, daha sonra otuz akçe yevmiyeli olarak ile Bursa'ya tayin edilip orada Orhaniye, Muradiye ve Emir Sultan medrese vakıflarının
Kaynak: Ahmed Paşa (şair)
Ekonomik durum genellikle halı dokumacılığı, hayvancılık, sebzecilik, taş ocakları ve yevmiyeli inşaat işçiliğine dayalıdır.
Kaynak: Kavaklı, Şuhut

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.