Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yolma ne demek?

 - 2 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yolma anlamı
is. 1. Yolmak işi: "Arpalar erdi de gelin, girdik yolmaya" -Halk türküsü. 2. hlk. Sapı orakla biçilmeyecek kadar kısa kalmış ekin.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

yolma anlamı
1. Sapı, orakla biçilmiyecek kadar kısa kalmış ekin. 2, Ekini elle biçme eylemi. 3. Orakla biçilemeyecek kısalıkta ekini yolmak için parmaklar ucuna takılan gereç. 4. Koyunların sırtından yolunarak alınan yün.
yolma anlamı
1. Elle biçilen ekin. 2. Ekin biçme.

"yolma" için örnek kullanımlar

Sulama, zararlı otları yolma, mahsul toplama, ekin ve hasat zamanları yapılacak her işi köleler yapardı. Pek çok kişinin geçimini
Kaynak: Antik Yunanistan'da tarım
Ancak Jako'larda en sık görülen davranış bozukluğu olan tüy yolma eksik ilgi nedeniyle oluşmaktadır. Alt türleri : Kongo jakosu (Psittacus
Kaynak: Jako
jpg | Çayırdaki kahveden diğer bir görünüş Resim:Nohutt yolma. jpg | Nohut Yolma Resim:Zeytins. jpg | Kaliteli Zeytinler Resim:Incir.
Kaynak: Görmeli, Ermenek
Kadınlar ise çapa, meyve toplama,yolma ve orman işleri yaparak aile bütçesine katkı sağlarlar. Kumar oynama oranı bir hayli yüksektir.
Kaynak: Deresinek, Çay
94 Dedi ki: "Ey annemin oğlu, sakalımı ve başımı tutup yolma. Ben, senin: "İsrailoğulları arasında ayrılık çıkardın, sözümü önemsemedin"
Kaynak: Altın buzağı
Geçmişte imece usulü ile en çok tarımda nohut, yolma, çapa, bağ belleme, yufka yapma, bulgur çekme, kerpiç dökme vs. yapılırdı.
Kaynak: Kale, Tomarza
Sulama, zararlı otları yolma, mahsul toplama, ekin ve hasat zamanları köleler tarlalarda çalışırdı. Eski Yunanistan 'da en çok
Kaynak: Antik Yunanistan

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.