Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

adilane ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

adilane anlamı
zf. (a:dila:ne, l ince okunur) Hakça.

Türkçe - İngilizce

adilane anlamı
zarf
1) fair
2) fairly
3) equitably
4) justly

adilane eş anlamlısı

hakça
zf. (ha'kça) Adalete uygun bir biçimde, doğrulukla, adilane.

"adilane" için örnek kullanımlar

Biz lehimize düdük çalınsın demiyoruz, biz adilane düdük çalınsın istiyoruz, adaletli bir şekilde karar verilsin.
We do not say that is being played in our favor whistle, whistle being played, we want fair and equitable decision should be given in a way.
Kaynak: ajansspor.com
Peki öyleyse, siz kuvvet sahibi oligarşi sınıfı, tüm dünyayı inim inim inleten bu evrensel retoriğiniz kadına hangi ölçülerde adilane ve akilane yaklaşmıştır!
Well, then, you can force the owner class of oligarchs, women all over the world den den rip-roaring rhetoric of this universal, equitable, and akilane closer to what extent?
Kaynak: haberdiyarbakir.com
Özetlemek gerekirse; Azerbaycan Hocalı Soykırımının, Dağlık Karabağ sorunun uluslararası hukuk normlarına uygun adilane bir şekilde çözüme kavuşmasını sağlamaya çalışmaktadır.
To summarize Khojaly Genocide in Azerbaijan, Nagorno-Karabakh accordance with the norms of international law seeks to restoring equitable solution.
Kaynak: gundem.milliyet.com.tr
1985'deki davasında suçlu olduğunu itiraf edecek, aynı şebekenin içinde olan oğlu Michael Walker'a daha adilane davranılmasını isteyecektir.
Kaynak: John Anthony Walker
bu çeşit yargıya varma yeteneklerini geliştirmek ve değerlemelerinin daha da adilane olmasını sağlamak için bu yöntemler çok kullanışlıdır.
Kaynak: Değerleyici güvenebilirliği
çok önemli olduğu ve savaş tedirginliğinin hüküm sürdüğü bir dönemde Türkiye ve Türkler hakkındaki gözlemlerin çok adilane olması beklenemez.
Kaynak: Türk Mektupları
Katılımcı Yönetim anlayışında özellikle alınan kararı etkileme gücü dağılımının adilane olması şarttır. Çalışanlara alınana kararları
Kaynak: Yönetime katılma
ayrılığının çok önemli olduğu ve savaş tedirginliğinin hüküm sürdüğü bir dönemde Türkiye hakkındaki gözlemlerin çok adilane olması beklenemez.
Kaynak: Ogier Ghiselin de Busbecq
İlk başta, adilane bir çözüm görünür gibiydi: Almanlar, Fransa'nın yeni hükûmetinin devrik hükümdar tarafından ilan edilen savaşın
Kaynak: Fransa-Prusya Savaşı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.