Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zenne ne demek?

 - 4 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Gösterim Sanatları Terimleri Sözlüğü

zenne anlamı
Türk gölge ve ortaoyunlarında kadın tipi. Değişik toplum sınıflarından gelen genç ve yaşlı tiplerdir. Gençleri gönül işlerinde, yaşlılar ise gülmeceyi desteklemekte kullanılan figürlerdir. Bunlar genellikle olumsuz çizilmişlerdir; ahlak kurallarını çiğnerler, kocalarını aldatırlar, paraya önem verirler, iç güzellikten çok dış güzellikle ilgilenirler. Hatta evli olanları bile bu kalıplar dışında değildir. Evli .kadınlar dırdırcı, kocalarını usandıran tiplerdir. Bunlar para ile satın alınabilen, para için herşeyi yapabilen tipler olup toplum içinde birer mal durumundadırlar. Geleneksel Türk tiyatrosunda saygıdeğer kadın tipleri, anneler ve bir de platonik sevgi bağını yürüten çok genç kişilerdir.

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü

zenne anlamı
(Kar. Ort. O.) Kadın tipi. Orta oyununda kadın rolünü erkek oyuncular oynardı. Karagöz oyununda bu tip, çeşitli kadın tasvirle-riyle görülür. Bunlar, dansçılar büyücüler, Arap halayıklar ve genç kızlar gibi bölümlere ayrılırlar.

Güncel Türkçe Sözlük

zenne anlamı
is. esk. 1. Kadın: Zenne çorabı. 2. tiy. Orta oyununda veya Karagöz'de kadın rolüne çıkan erkek oyuncu.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

zenne anlamı
Cura, bağlama.

-Zonguldak
-Kastamonu
-Çorum

zenne anlamı
Kadın, bakınız» zenni
zenne anlamı
< Far. zenne: kadın || zenne gılıği: kadin kiyafeti

zenne eş anlamlısı

kadın
is. 1. Erişkin dişi insan, zen erkek veya adam karşıtı: "Yanlarında, kendileriyle ahbaplık edecek dostlar, hizmetlerine koşacak kadınlar veya erkekler görmek isterler." -A. Ş. Hisar. 2. Evlenmiş kız. 3. sf. Analık veya ev yönetimi bakımından gereken erdemleri olan. 4. mec. Hizmetçi bayan. 5. esk. Bayan: "Hintli kadın, toplantıyı renklendirmek için herkesin kendisine bazı şeyler sormasını teklif ediyordu." -B. Felek.

"zenne" için örnek kullanımlar

Zenne ve dansözlerin de bulunduğu kutlamada Ağaoğlu bol bol bahşiş dağıttı.
Agaoglu celebration and plenty of dancers, including Zenne handed tip.
Kaynak: hurriyet.com.tr
"Zenne" ve "Can" filmleriyle adından söz ettiren Erkan Avcı, Karadayı dizisine Kenan İmirzalıoğlu'nun düşmanı Necdet'i canlandırıyor.
"Zenne" and "John" films, which has made ​​a name Erkan Avci, a series of Karadayı Necdet'i Kenan plays İmirzalıoğlu'nun enemy.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Oynamayı iyi bilen birine de zenne kıyafeti giydirilir. Seymenler zenneyi Arap'ın elinde kurtarırlar, eğlece böyle biter. (Doğu klasiği:
Kaynak: Kızıllı, Bucak
Tevfik, zenne rolüne çıktığı için “Kız Tevfik” diye anılmaktadır. Bir süre sonra bu yüzden ayrılırlar . Ayrıldıktan sonra Rabia isminde
Kaynak: Sinekli Bakkal

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.