Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zeplin ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

zeplin anlamı
is. Hava gemisi.

Türkçe - İngilizce

zeplin anlamı
isim
1) airship
2) Zeppelin
3) dirigible
4) aerostat

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

zeplin anlamı Alm.Zeppelin
Çoğunlukla hidrojen veya helyumla şişirilmiş güdümlü balon: § "Galip sıvayı birinci dünya savaşının zeplinleri, topları ve çamurlu ölüleriyle…" -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 13. § "Her ikisi de karın boşluğumu, iğrenç bir gazla dolduruyor; kendimi yanlış bir masaya mecburi iniş yapmış andavallı bir zeplin gibi hissetmeme; dizlerimden, kuyruk sokumumdan aşağı, petrol kokulu bir ter boşaltmama sebep oluyordu." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 467.

"zeplin" için örnek kullanımlar

LZ 129 Hindenburg, Alman zeplin i. Bugüne kadar yapılmış olan en büyük hava taşıtıdır. Hizmetinin ikinci yılında iniş sırasında yanarak
Kaynak: LZ 129 Hindenburg
Hava taşıtı ya da hava aracı, taşıma kapasitesine sahip her nevi insanlı ya da insansız uçan araç. Balon , zeplin , planör , yelken kanat
Kaynak: Hava taşıtı
Hindenburg felâketi, zeplin tarihinin en büyük facia sıdır. Hindenburg felâketi 6 Mayıs 1937 tarihinde, New Jersey 'de gerçekleşmiştir.
Kaynak: Hindenburg felâketi
Kasım 2006 'da turuna başlayan reklam zeplin i. Londra Thames Nehri üzerinde bulunan Kule Köprüsü , Güney İngiltere 'deki Stonehenge
Kaynak: Dubai'nin Ruhu
Havayolu ulaşımı, uçak , helikopter , zeplin , balon gibi insan yapımı hava taşıtlarıyla yapılmakta olan bir ulaşım şeklidir.
Kaynak: Havayolu ulaşımı
gidemediler, ancak daha sonra balon , zeplin , planör ve en sonunda da uçak gibi değişik tipteki hava taşıtlarını da bulmaktan geri kalmadılar.
Kaynak: Havacılık tarihi
Ferdinand von Zeppelin; zeplin i icat etmiş ve ona adını vermiştir. I. Dünya Savaşı 'nın bitimine kısa bir süre kala ölmüştür.
Kaynak: Ferdinand von Zeppelin
Hava postası çalışmalarında taşımanın çoğunlukla sabit kanatlı uçaklar ile yapıldığı doğru olsa bile balon postaları, zeplin postaları ve
Kaynak: Aerofilateli
I. Dünya Savaşı sırasında hava gemisi pilotları yetiştirdi ve Alman Deniz Kuvvetleri'nin sipariş ettiği 88 tane zeplin in yapımını yönetti.
Kaynak: Hugo Eckener

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.